VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Religija

08 16. Patriarchas Kirilas paragino rusų ir lenkų tautas atleisti viena kitai

Maskvos ir visos Rusios patriarchas Kirilas, kuris ketvirtadienį atvyks į Lenkiją su pirmuoju istorijoje oficialiu vizitu ir pasirašys su Lenkijos vyskupų konferencijos vadovu metropolitu Juzefu Michaliku (Jozef Michalik) bendrą kreipimąsi dėl tautų susitaikymo, paragino rusus ir lenkus atleisti vieni kitiems ir pakeisti "santykių tonalumą”.

"Mūsų šalių ir mūsų tautų santykių tonalumui pakeisti reikia ištarti vieną žodį: atleisk!", - pareiškė patriarchas Kirilas interviu Lenkijos žiniasklaidai vizito išvakarėse.

Pasak jo, " per ilgaamžę mūsų šalių santykių istoriją buvo daug liūdnų dalykų, bet buvo ir džiaugsmingų". " Ir šit iškyla klausimas: o kas toliau? Ką daryti su šiuo "bagažu"? Jausti nostalgiją liūdesiui? Nuolat draskyti žaizdas?" - sakė Rusijos stačiatikių bažnyčios vadovas.

Paklaustas, ar lenkai ir rusai pasirengę atleisti vieni kitiems, patriarchas pažymėjo, kad šis klausimas ne tiek jam, kiek " žmonėms". "Klausimas man kaip Rusijos stačiatikių bažnyčios atstovui galėtų skambėti taip: koks Bažnyčios vaidmuo visame šitame procese? Ir atsakymas bus toks: o kas? Kokia kita organizacija, kokia kita jėga, remdamasi bendromis krikščioniškomis vertybėmis, gali pasiūlyti šį drąsų projektą mūsų tautoms?” - paaiškino jis.

Maskvos ir visos Rusios patriarcho Kirilo vizitas į Lenkiją truks iki rugpjūčio 19 d.

Atgal