VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Religija

01.15. Popiežius pradeda kelionę į Čilę ir Peru

Popiežius Pranciškus pirmadienį pradeda savo šeštąją kelionę į Lotynų Ameriką - jis lankysis Čilėje ir Peru. Čia Katalikų bažnyčios vadovas didelį dėmesį skirs susitikimams su indėnais ir migrantais.

Čilėje popiežius susitiks su mapučių indėnų, kurie daug metų kovoja už savo žemių grąžinimą, atstovais. Be to, jis ketina susitiki su dviem Pinocheto diktatūros aukomis, o Santjage lankytis Bažnyčios vargšų prieglaudoje.
Čilėje savaitgalį buvo padegtos keliones bažnyčios, padaryti nedideli materialiniai nuostoliai. Incidentų vietose rastose skrajutėse buvo remiama mapučių kova dėl žemės ir smerkiama Katalikų bažnyčia. Popiežiaus saugumu sostinėje Santjage, šiauriniame Ikikės mieste bei Temuke šalies pietuose rūpinsis 9 000 pareigūnų.
Peru Pranciškus nuo ketvirtadienio iki sekmadienio lankysis Limoje, Madre de Dioso departamente Amazonės regione, kur nelegali kalnakasyba naikina indėnų pragyvenimo šaltinį, bei šiaurėje esančiame Truchiljo pakrantės mieste.
"Mus vis labiau užvaldo atskyrimo kultūra. Aš noriu dalintis su jumis jūsų džiaugsmu, jūsų liūdesiu, jūsų problemomis ir viltimis. Aš noriu jums pasakyti: jūs esate ne vieni, popiežius yra su jumis", - sakė Pranciškus vaizdo žinutėje prieš kelionę.
Per savaitės trukmės kelionę popiežius aukos virtinę mišių, susitiks su Peru prezidentu Pedru Pabuo Kuczynskiu ir kadenciją baigiančia Čilės vadove Michelle Bachelet, taip pat kunigais bei seminaristais.

Atgal