VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pramogos

06.06. Muzikos ir pramogų festivalis visai šeimai „Rusnės festivalis“

Birželio 10d. vasaros pradžioje didžiausioje Lietuvos saloje Rusnėje, po atviru dangumi  vyksta didžiulis muzikos ir pramogų festivalis visai šeimai „Rusnės festivalis“. Šiais metais – jis jau aštuntasis.  Festivalyje dalyvauja esamos ir būsimos Lietuvių ir užsienio muzikos žvaigždės,  organizuojama akustinės muzikos naktis "Naktinė Rusnė". Šiais metais koncertuos : Festivalio žvaigždės: "HIGHWAY 40" (Švedija), Linita Medina & band (Latvija), grupė "PIKASO" (Lietuva) ir kiti.

 Kaip visada, festivalio rengėjai žada ne tik daug „gyvos“ muzikos, bet ir nemažai naujų pramogų. Kaip sakė festivalio sumanytojas bei pagrindinis rengėjas Vygantas Stoškus, nuo 14 valandos vyks autorinės dainos stovyklos dalyvių koncertas ir  įvairios nematytos atrakcijos. Be įprastų batutų ar pripučiamų kalnelių, norintieji savo jėgas gali išmėginti ant netradicinio skersinio („turniko“). Jis bus judantis, dėl to gerokai apsunkins norinčius pademonstruoti jėgas bei ištvermę. Taip pat bus galimybė čiuožti tarp medžių pakabintu lynu , vyks naujos AIRSOFT atrakcijos. Tarp ekstremalaus sporto mėgėjų pasaulyje vis populiarėjanti, bet vis dar nauja pramoga Lietuvoje – laisvas šuolis „Bag jump“. Visi norintys  galės patirti laisvo kritimo pojūtį atlikdami laisvą šuolį ant oro pagalvės - „Bag jump“ .Pasiruošimas užtruks vos kelias minutes, o laisvės pojūtis suteiks nepamirštamų įspūdžių. Lankysis Lietuvos vabalų (senovinių automobilių) ir kemperistų klubai, veiks trumpų  dokumentinių filmų erdvė,  legendinių plokštelėmis grojamų 80-ųjų metų hitų erdvė

Šių metų festivalio naujiena -   Festivalio vietoje, ant Atmatos upės kranto,  veiks mobili tradicinė Lietuviška pirtis, kurioje visą dieną vyks pirties programos su profesionaliu pirtininku. Pirties  programos: "Žalieji aromatai", "Sūrus garas" ir "Bobų vasara". Nuo 22.30 val. visų dalyvių lauks akustinės muzikos naktis "Palapines palik..."

Renginys jau eilę metų garsina Rusnės salą bei visą Pamario kraštą, pritraukia turistus iš Lietuvos bei užsienio. Organizatoriai žada ir Pamario krašto kulinarinio paveldo pristatymus.

Daugiau apie festivalį :www.rusnesfestivalis.lt 

Atgal