VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pramogos

04 08. "Juodšilių duatlone" pakako ir purvo, ir gerų emocijų

Beveik 400 dalyvių šeštadienį stojo prie starto linijos tradicinėje "Juodšilių duatlono" sporto šventėje. Prieš daugiau nei dešimtmetį pradėtos rengti varžybos visuomet būdavo skirtos kroso mėgėjams, o nuo 2014 metų pavasario drauge su jais į trasą išskuba ir kroso duatlono - bėgimo ir dviračių sporto - entuziastai. 

Kroso dalyviai galėjo rinktis 4, 8 arba 12 km nuotolius, o "VRKU Juodšilių duatlono" dalyviai turėjo nubėgti 8 km, nuvažiuoti dviračiu 17 km ir po to dar nubėgti 4 km. 

Prie starto linijos buvo ir tradiciniai duatlono Juodšiliuose varžovai - Andrejus Dolgovas ir Marijus Butrimavičius. Trejus ankstesnius metus čia nugalėdavo Andrejus, o Marijus užimdavo antrąsias vietas. Šį kartą pajėgesnis buvo trakiškis M. Butrimavičius - jis finišavo po 1 val. 31 min. ir 11 sek. 

"Stengiausi nepaleisti Andrejaus jau nuo bėgimo pradžios, nes dviračių rungtyje - jis vienas pajėgiausių Lietuvoje. Esu tikrai neblogos sportinės formos, o čia labai norėjau laimėti, todėl atidaviau visas jėgas. Bet pergalės jausmas po finišo - viską atperka", - įveikęs sudėtingą distanciją emocijomis tryško nugalėtojas. 

Antrąja vieta nenusivylė ir A. Dolgovas: "Šios varžybos - vienos įdomiausių ir sudėtingiausių Lietuvoje. Nors mano treniruočių planas dabar skirtas birželio mėnesį vyksiančiam pasaulio dviračių sporto 24 valandų čempionatui, praleisti tradicinio renginio negalėjau. Sveikinu Marijų, jis šiandien tikrai buvo vertas pergalės, o aš toliau ruošiuosi svarbiausiam metų jėgų išbandymui Italijoje", - teigė 2014-2016 metų nugalėtojas. A. Dolgovas nuotolį įveikė per 1 val. 36 min. 6 sek. 

Bronziniu prizininku tapo Viktoras Lukaševičius - 1 val. 39 min. 53 sek. 

Moterys irgi turėjo įveikti tą pačią staigių įkalnių ir pavasarinių balų nestokojusią trasą: greičiausia buvo Inga Aukselytė (1 val. 46 min. 47 sek.), aplenkusi Ernestą Tubytę ir Vaidą Reinartaitę.

Šiemet itin populiari buvo estafečių rungtis, kurioje vienas komandos narys bėgo, o kitas - važiavo dviračiu. Nuo pat varžybų pradžios išsiveržė ir pirmos vietos niekam neužleido "Colibri Cycling Team" nariai Evaldas Nausėda ir Mantas Gritėnas. 

"Tiesiog pasitikėjome vienas kitu, žinojome, jog kiekvienas esame stiprus savo rungtyje. Bet pergalė tikrai nebuvo lengva, trasa - labai įdomi, o pats varžybų formatas - labai patrauklus" - po finišo kalbėjo nugalėtojai. 

Prieš metus Juodšiliuose 12 km krosą laimėjo olimpietis Valdas Dopolskas, o kol jis nedalyvauja varžybose, favorito vardą pateisino Modestas Dirsė. Jis pirmasis įveikė ilgiausią kroso nuotolį. 12 km Modestas nubėgo per 42 min. 42 sek. Kitas dvi vietas ant garbės pakylos užėmė Tomas Jateiko ir Ramūnas Grumbinas. 

Moterų įskaitoje nugalėjo Aneta Jacukevič (51 min. 27 sek.), aplenkusi Kristiną Zajančkovskają ir Jeleną Makarievič. 

8 km nuotolį pirmas nubėgo Aivaras Čekanavičius (28 min. 45 sek.), kitas prizines vietas užėmė Jaroslavas Semaško ir Vytautas Bereiša. Merginų grupėje pirmavo Edita Klemkaitė (37 min. 42 sek.), prizininkėmis tapo Vilma Zarankaitė irt Sonata Biciulevič.

4 km distancijoje konkurencija buvo solidžiausia, čia startavo ir daug Juodšilių ugdymo įstaigų moksleivių. Tačiau svečiai buvo greitesni - šeimininkams ant prizininkų pakylos nepavyko užkopti. Tarp merginų greičiausia buvo Karolina Savko (18 min. 14 sek.), aplenkusi Viktoriją Karklelytę ir Vitaliją Oponavičiūtę, o vyrų įskaitoje nugalėjo Vilniaus rajono policijos komandos narys Robert Antonovič (14 min. 24 sek.). Jis aplenkė Justą Sažiną ir Robertą Bartusevičių.

Atgal