VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

07 20. Lietuvos karininkų atsakomybė - šalies ir tarptautinis saugumas

Gintaras Mackonis

Prezidentė Dalia Grybauskaitė suteikė pirmąjį karininko - leitenanto - laipsnį 43 Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos, JAV karinių jūrų pajėgų akademijos bei JAV sausumos pajėgų akademijos absolventams.
Iškilmingoje ceremonijoje penktadienį Prezidentė pabrėžė, kad Lietuva gali didžiuotis dar viena karininkų karta, kuriai tenka atsakomybė ne tik už mūsų šalies, bet ir už tarptautinį saugumą.
"Jūsų atsakomybė, atsidavimas šaliai ir drąsa saugos mus, o meilės Tėvynei pavyzdys įkvėps visus gerbti Lietuvą ir kiekvieną jos žmogų. Nuolat prisiminkite šią dieną, vilties ir pasididžiavimo Jumis pilnas akis - tai neleis abejoti ir klausti "kodėl?" net sunkiausiomis Jūsų gyvenimo akimirkomis. O tokių karinėje tarnyboje tikrai bus. Kaip ir bus ypatingų momentų, kai dėl Jūsų laimės visas būrys, batalionas ir visa šalis", - absolventams sakė Prezidentė.
Šalies vadovės teigimu, jaunieji karininkai pasirinko garbingą kelią. Prezidentė susirinkusiesiems palinkėjo visada būti vertiems Lietuvos pagarbos, mūsų šalies žmonių vilčių ir savo kilnių tikslų.
Akademijos 19-osios laidos absolventai prisiekė ištikimai tarnauti Lietuvos Respublikai, negailėdami jėgų ir gyvybės ginti Tėvynę, jos Laisvę ir Nepriklausomybę.
Tą pačią dieną akademijoje absolventams bus įteikti diplomai.
Pėstininkų būrio vado kvalifikaciją įgijo 25 kariūnai, akademijoje studijavę personalo vadybos specialybę, 11 - studijavusių tarptautinius santykius.
Penki absolventai akademijoje ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto Antano Gustaičio aviacijos institute baigė bazinio oro pajėgų karininkų karinio rengimo, elektronikos inžinerijos ir orlaivių pilotavimo studijų programas. Jiems birželio 26-ąją Gedimino technikos universitete buvo įteikti bakalauro ir magistro diplomai.
Dar du karininkai studijas baigė JAV aukštosiose mokyklose - Sausumos pajėgų akademijoje ir Karinių jūrų pajėgų akademijoje.

Atgal