VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2024.10.16.“…BŪTI VISIEMS LYGIAI TEISINGAS“

 

Gvidas Kazlauskas

Ūkininkas

Prisiekinėjo jo ekscelencija Gitanas Nausėda. Kaip šį įsipareigojimą jis vykdo? Mano manymu – niekaip!

Rinkiminės kampanijos į Seimą metu, ryškiai tendencingai propagavo Socialdemokratų partiją ir atvirai agitavo Viliją Blinkevičiūtę vadovauti būsimai Vyriausybei...

Ar tai visiems lygiai teisingas elgesys?! Ar tai prezidento tiesioginis kišimasis į Seimo rinkimus?!

Dar neįvykus rinkimams, prezidentas pradėjo kurti Seimo koalicijas, tuo klausimu pasikalbėti pasikviesdamas partijų vadovus ir demonstratyviai palikdamas „už borto“ vienos iš didžiausių – Konservatorių – partijos lyderį Gabrielių Landsbergį.

Liūdna, kai Valstybės lyderiai nuklysta ne į lankas, bet į purviniausias politines balas!..

Ar tai visiems lygiai teisingas elgesys?!

Prezidentas, dar nepasibaigus rinkiminei kampanijai „įmetęs“ savo „balsą“ į dėžę, pakomentavo už ką jis balsavo? Spėjo valdančiuosius apkaltinti arogancija, išvadino mažvaikiais, tikriausiai tokiu naujadaru norėdamas „papuošti“ Užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį. Rinkimų dieną (2024-10-13) jis pareiškė, kad tikisi mažiau vėjavaikiškumo... Įdomu kaip reaguotų prezidentas, jei tie mažvaikiai ir vėjavaikiai viešai agituotų, kad prezidentūroje būtų mažiau narciziškumo!?

Nusižiūrėjusi į Prezidentą pretendentė į būsimą Premjerės postą iš televizijos ekrano, be jokio pagrindimo šūkavo, kad Gabrielius Landsbergis „priėjo liepto galą, yra visiškoje agonijoje, jam „šakės“; pašiepiančiai pareiškė, kad Gabrielius prie jos priekabiauja! Įsismaginusi Vilija pažadėjo, kad sukurs geresnę politinę kultūrą. Neduok Dieve, tokios politinės kultūros, kurią Blinkevičiūtė demonstruoja savo kalbomis!..

Man regis, kad ne apie šakes reikia šnekėti, o pasakyti, ką G. Landsbergis padarė Lietuvai bloga, ir, pasidžiaugti, kad neseniai Vašingtone G. Landsbergis buvo apdovanotas už transatlantinę lyderystę!

Nežinau, ar labiau liūdna ar labiau pikta, kad vadinami Valstybės lyderiai ar pretenduojantys į tokius, nuklysta ne į lankas, bet į purviniausias politines balas!..

Prezidento bei pretendentės į Premjeres veikimas ir kalbos „skaldo“ ir supriešina politikus ir gyventojus, bet ne telkia dirbti dėl žmonių gerovės ir Lietuvos valstybės stiprybės!...

Labai gaila!.. Reikia tikėtis permainų!..

Atgal