VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

2022.03.29. Rusiškojo fašizmo ištakos

Aurimas Navys, Mindaugas Sėjūnas

VšĮ Visuomenės informacinio saugumo agentūra

Ideologinis fašizmas

Neturime tikslo gauti akademinius apdovanojimus. Ir čia ne koks analitinis darbas. Kaip bebūtų, analizė yra paralyžius. Tai nėra ir nesantaikos kurstymas.

Norėtumėt! Todėl kalbėsime tiesiai, gal kiek kartosimės, bet manome, kad to reikia.

Vėl ir vėl, nes žmonės linkę nesuprasti, pamiršti, vadinti mus klounais. /Žiovulys/

Taigi. Maskva reikalauja visame pasaulyje gerbti rusakalbių (!) teises ir grasina jas ginti ginklu. lavrovo žodžiais, „mes ginsime rusakalbius visomis turimomis priemonėmis”.

Orkų ruporai springsta kaltinimais dėl rusakalbių teisių pažeidimų Baltijos šalims ir valstijoms. (antra ar pirma valstybinė JAV kalba turi būti rusų?)

Visos tautos kaip tautos, žmonės kaip žmonės, o štai kažkur Berlyne ar Vašingtone gyvena išskirtinės tautos atstovai, kurie visur kalba tik savo kalba, žiūri teliką tik savo kalba, klauso muzikos tik savo kalba, švenčia 23-ią vasario no matter what ir girti rėkia savo matais reiškiamus reikalavimus:

vystyti TIK rusiškąją kalbą ir kultūrą – check,
išskirtinės teisės TIK rusakalbių švietimui – check,
prioritetas, sknt, be eilės ekonominiame, politiniame, istoriniame kontekste TIK rusakalbiams – check.

Rusiškas pasaulis, Ermitažas ir ladaprodukt – mama, nas najabali, bliat, ochujet (neverčiama, rusų karys kalba su savo mama).

Rezultate turime visai ne islamišką, o rusofašistinį fundamentalizmą: dešimtys ir šimtai tūkstančių žmonių, gyvenančių Berlyne ar Atlantoje, mąsto ne kaip vokiečiai ar amerikiečiai, o kaip kažkokių banderovcų nekenčiantys Luhansko padugnės.

Viso šio išskirtinumo pasekoje, daugelyje ES šalių ir net pačioje JAV, ta pati rusofašistinė bydlo armija minta vakarietišku burgeriu ar net steiku, o jos smegenys dega noru matyti griūvančius Ukrainos miestus ir žūvančius žmones.

Maskvai pavyko nuskinti dešimtmečiais šiltnamyje augintus rusakalbių diasporų vaisius: dabar orkostanas turi atraminius placdarmus provokacijoms, diversijoms ir neramumams kelti visose Vakarų valstybėse.

Šita neadaptuota goblinų orda, penktoji kolona ar kaip ją bepavadintume yra didžiulis pavojus Vakarams. Nes putino šiknalaižiai visuomet atras, kas skriaudžia tautiečius fašistiniuose Vakaruose.

Kas suteikė teisę Rusijos politikams nurodinėti, kaip kitos šalys turi tvarkytis savo namuose!?

Vietoje to, kad jie adaptuotųsi, integruotųsi į vietines visuomenes, bendruomenės kultūrą, išmoktų tos šalies, kurioje gyvena, kalbą, rusai prievarta kuria savo iškreiptą russkij mir (rusišką pasaulį / taiką) ir vodka, korupcija arba gradais bando įtvirtint Kremliaus įsriegtą į jų varganas smegenukes supratimą, kad rusas visur turi kalbėti rusiškai, mąstyti rusiškai ir jaustis, kaip namie: triaukščiais matais siųsti (labanakt) vaikus miegot, prievartaut savo žmoną ir lupti stiklinėm vodką, ją užgeriant pigiu alumi.

Ne. Nieko panašaus, sakome mes.

Rusas (bet kuri tautybė), jei jau ne turistas, tai Švedijoje privalo kalbėti švediškai, Lietuvoje – lietuviškai, Vokietijoje – vokiškai. Gerbti šalies, kurioje gyvena tradicijas, ir išmokti pasakyti ačiū ir atsiprašau.

Ir tai jokia rusofobija. Tai gal ir naivokas, bet visgi siekis rusams atverti akis.
Supažindinti su pasauliu.

Pradėti pagaliau dešarifikuoti.

(Bus daugiau)

Atgal