VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

POLITIKA

01.21. Lietuvoje lankosi NATO ekspertai: teikia krašto apsaugos įvertinimą ir rekomendacijas

 

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas kartu su Lietuvos kariuomenės ir kitų Lietuvos institucijų atstovais penktadienį susitiko su Lietuvoje sausio 19-21 dienomis apsilankiusia NATO ekspertų komanda, kuri vertina šalies gynybos sistemos progresą, NATO įsipareigojimų įgyvendinimą ir teikia rekomendacijas.

 

Savo išvadas pristatę NATO atstovai akcentavo augančio Lietuvos gynybos biudžeto svarbą ir patvirtino, kad finansavimas gynybai, siekiant įgyvendinti nacionalinius planus bei prisiimtus įsipareigojimus, turėtų būti didesnis nei 2 proc. nuo BVP.

 

„Išaugęs gynybos biudžetas lėmė tai, kad šiandien Lietuva turi gerokai sustiprėjusią kariuomenę. Ekspertai pripažįsta, kad mūsų kariuomenė atitinka aukštus NATO standartus. Įsigyjama moderni ginkluotė suteikė kariuomenei iki šiol neregėtų pajėgumų. NATO ragina kariuomenės modernizaciją tęsti“, – sakė ministras A. Anušauskas.

 

NATO ekspertai pabrėžė ir tai, kad Lietuvos karinė struktūra yra pildoma sėkmingai. Pasak jų, pastaraisiais metais Lietuvoje buvo sukurtos patrauklios sąlygos karinei tarnybai: buvę šauktiniai dažnai renkasi tęsti tarnybą profesinėje karo tarnyboje, o tolesnis Lietuvos kariuomenės patrauklumo išlaikymas leis šaliai užtikrinti geresnę parengtį artimiausioje ateityje.

 

Pasak NATO atstovų, karinis rengimas Lietuvoje pasiekė aukštą lygį, o papildomos rengimo galimybės atsirado dėl augančių investicijų į šiam tikslui skirtą infrastruktūrą bei šalyje dislokuotų sąjungininkų pajėgų. A. Anušauskas patvirtino, kad Lietuva ir toliau tęs poligonų plėtrą, siekdama užtikrinti geriausias treniruočių sąlygas tiek Lietuvos, tiek sąjungininkų kariams.

Atgal