VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

10.08. Kas ta Lukašenkos hibridinė ataka?

Arvydas Anušauskas

Krašto apsaugos ministras

Seimo kontrolierių ataskaita apie nelegalių migrantų padėtį išaiškina, kad Lietuvoje lyja ir net vasaros naktimis būna vėsoka. Tikra tiesa. Jeigu ieškosite ataskaitoje priežasčių, kodėl tie žmonės buvo įstumti į tokią padėtį ir kas ta Lukašenkos hibridinė ataka, tai nevarkite. Kontrolieriai šioje vietoje ir akli, ir kurti. Juk tai ne jų reikalas.

Iš Baltarusijos organizuotai atgabenami 300 žmonių per dieną prie sienos, įstumiami į Lietuvos Respublikos teritoriją, tada visi čia verčiasi per galvą siekdami pastatyti palapines, atiduoda apgyvendinimui visas pasieniečių užkardų patalpas, iššluoja visus rezervus ir net iš kariuomenės batus perduoda, ir tada jau gauna kontrolieriaus rekomendacijas ką iš tikrųjų reikėjo daryti (aišku pirmiausia neuždaryti kelių į LT):

-Organizuoti vegetarinį maitinimą

-užtikrinti savalaikį vaistų vartojimą

-aprūpinti psichologais, logopedais...

-sudaryti galimybę iš palapinių telefonu susisiekti su teisininkais

-išmokyti pasieniečius bendrauti užsienio kalbomis (spėju, kad pirmiausia kurdų)...

-kad būtų užtikrintos savalaikės vertimo žodžiu paslaugos...

Na kas gali užginčyti tokias rekomendacijas. Ir čia tikrai neironizuoju, nes norėčiau, kad visais vaikais būtų pasirūpinta. Galėjo žinoma prieš pusmetį pasakyti - būtume pasiruošę. Reikia tai reikia.

Ataskaitą galės įsirėminti Lukašenkos hibridinės atakos organizatoriai, kurie tvarkingai išduoda vizas aerouoste, patogiai apgyvendina viešbučiuose, pasiūlo mokamas pavežimo paslaugas, net parūpina komufliaže užsimaskavusius gidus siūlančius patogiausius kelius pasienio turistams. Ir visa tai kainuoja. O pas mus va viskas nemokamai - savo noru ateina ten, kur šalta, drėgna, nepatogu... Tikra tiesa.

 

Atgal