VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

03.13. Ministras A. Anušauskas su JK ambasadoriumi aptarė bendradarbiavimą gynybos srityje

Kovo 12 d.  krašto apsaugos ministras Arvydas  Anušauskas,  susitikęs  su Jungtinės Karalystės ambasadoriumi Brian Olley,  aptarė  dvišalį  ir daugiašalį bendradarbiavimą, kibernetinio saugumo,  dezinformacijos klausimus.

„Jungtinės Karalystės vaidmuo Europos saugumui yra nepakeičiamas. Jūsų kontribucija į NATO priešakinių pajėgų batalioną ir NATO  oro policiją yra mums labai svarbi. Jungtines ekspedicines pajėgas vertiname kaip stiprų atgrasymo ir gynybos įrankį“,  – susitikime sakė ministras.

Pasak Arvydo Anušausko, JK yra ir bus strateginė mūsų ir viso regiono sąjungininkė.  Gynybos srityje „Brexit“ neįtakos glaudaus dvišalio bendradarbiavimo.

Jungtinė Karalystė yra viena iš pagrindinių Lietuvos strateginių partnerių saugumo ir gynybos srityse. Lietuva ir JK glaudžiai bendradarbiauja tiek dvišaliuose, tiek daugiašaliuose – NATO, Šiaurės šalių – formatuose. Vienas jų  – JK vadovaujamos Jungtinės ekspedicinės pajėgos (angl. Joint Expeditionary Force, JEF),  kurioms pajėgumus skiria devynios  Europos valstybės, tarp jų ir Lietuva.  JEF pajėgos  –  tai dar viena  Lietuvos ir viso regiono saugumo didinimo bei Europos karinių pajėgumų stiprinimo priemonė.  Kaip tik šiomis dienomis Baltijos jūroje vyksta  JEF jūrinio komponento pratybos.    

Nuotrauka:   Alfredas Pliadis/KAM

 

Atgal