VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

11.05. Astravo AE pradėjus gamybą, nutraukiama sutartis tarp „Ignitis gamybos“ ir „INTER RAO Lietuva“

Strateginė Lietuvos bendrovė „Ignitis gamyba“ informuoja, kad sutartis su įmone „INTER RAO Lietuva“ yra laikoma nutraukta, antradienį paskelbus, kad dėl Astravo atominėje elektrinėje (AE) pradėtos elektros gamybos Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorius „Litgrid“ nustatė nulinį pralaidumą komerciniam elektros srautui iš Baltarusijos.

Sutartyje su „INTER RAO Lietuva“, laimėjusia konkursą dėl elektros energijos pardavimo, buvo numatyta, kad ši sutartis nutrūksta, jeigu Astravo AE pradedama gamyba.

Didžioji dalis elektros, kurią „Ignitis gamyba“ įsigijo iš „INTER RAO Lietuva“, buvo naudojama Kruonio hidroakumuliacinės elektrinės (HAE) užkrovimui.

„Sekdami informaciją apie artėjančią gamybos pradžią Astravo AE, ruošėmės tam ir iš anksto ėmėmės priemonių, todėl jau nuo lapkričio 1 d. elektra iš „INTER RAO Lietuva“ nebebuvo perkama“, – teigia „Ignitis gamybos“ generalinis direktorius Rimgaudas Kalvaitis.

Pagal poreikį „Ignitis gamyba“ didžiąją dalį elektros perka „Nord Pool“ biržoje. Nutrūkus dvišaliai sutarčiai su „INTER RAO Lietuva“, bendrovė elektros energijos poreikį užsitikrins biržoje.

Atgal