VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

09.20. A.Navalnas stojasi ant kojų: paskelbė, kad gali vaikščioti

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas šeštadienį savo „Instagram“ paskyroje pasidalino nuotrauka, kurioje matoma, kad jis jau gali vaikščioti. Šia nuotrauka pasidalyta praėjus penkioms dienoms po Berlyno ligoninės pranešimo apie tai, kad A. Navalnui nebereikia plaučių ventiliacijos, jis gali kvėpuoti pats, skelbia „Reuters“.

„Papasakosiu apie savo gijimo eigą. Dabar jau matyti aiškus, nors ir ilgas, kelias gijimo link“, – rašė A. Navalnas.

„Instagram“ paskyroje jis tvirtino, jog vis dar negali naudotis telefonu, jam sunku įsipilti vandens į stiklinę ar lipti laiptais, nes dreba kojos.

„Reikės išspręsti daugybę problemų, vis dėlto „Charite“ ligoninės gydytojai išsprendė pagrindinę“, – teigiama žinutėje socialiniame tinkle.

Rusijos opozicijos lyderis A. Navalnas blogai pasijuto skrydžio metu rugpjūčio 20 d. Lėktuvas skubiai leidosi Omske, kur A. Navalnas buvo nugabentas į ligoninę. Po dviejų dienų A. Navalnas nuskraidintas gydymui į Berlyną, kur yra gydomas iki šiol.

Rugsėjo 2-ąją Vokietijos vyriausybė paskelbė, kad A. Navalnas buvo apnuodytas „Novičiok“ grupei priklausančia nervus paralyžiuojančia medžiaga. Praėjusį pirmadienį dar dvi Europos laboratorijos patvirtino Vokietijos išvadas.

Atgal