VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

09.18. Nugalėtojų niekas neklausia, ar jie kalbėjo tiesą

Algimantas Rusteika

 

Garsėjantis kompų šnaresys ir klaviatūrų barškėjimas, negęsta ilgai langai redakcijose, kvepiančiose nemokama kava ir prakaitu. Įjungia propagandinę mašiną. Nieko naujo neišrado - tokiems, kaip mes, bus gerai kaip visada.

Geriausias poveikis reitingų rezultatams - reitingų rezultatai, nes pagal juos formuojami tikrieji reitingai, kuriuos UAB Lietuva savininkai patys sau užsako ir niekam nerodo. Kai po rinkimų nesutaps su balsavimu - nekaltai mirkčiodami kiaulės akutėmis pasakys, kad tie lietuviai bailiai ir slepia tikrąsias nuomones per apklausas.

Arba tiesiog leistina paklaida. Klausimėliai gatvėse, kur už ponų kandidatus labai pasisakys žinomybės, ką tik susidėję dantis ar šiaip teigiami ir gražūs, solidžiai pražilę(-usios). O už kitokius taškysis seilėmis ir mikčios kokie nors apskurę, nesiskutę, neaiškūs tipai su rūbais iš padėvalkės, kuriems ant kaktos parašyta - nevykėliai.

Visuotinis neparankiųjų nutylėjimas. Spausdinami populistų, rusofilų, nemokšų, euroskeptikų, durnelių, putinistų, marginalų lipdukai. Masiniais tiražais, klijuos visiems ir mėtys iš aeroplanų. Suvirintojas nebrangiai išsinuomos dar keletą portaliukų su jų žurnalistukais ir nuomonytėmis.

Gyventi juk visiems reikia. Todėl visus, kuriuos reikia, pamatysime kasdien pas visas iki vienos rūtas - kepančius blynus, vaikštančius po Mėnulį ar karpančius gyvatvores. Su kaukėmis glostančius vaikiukams ir senukams galvutes.

Jie šuoliuos ant žirgų ir šmėžuos prieš žinias, per žinias ir po žinių. Kalbės visais kanalais, enciklopediškai postringaus visais klausimais. Skaldys iš rusų anekdotų portalų išsiverstus bajerius ir akinamai šypsosis akinančiai besišypsančių "garsenybių" apsupty. Sėkmės istorijų herojai pagarbiai spaus jiems rankas.

Prieš šturmą įsijungs sunkiosios miliūčių ir jakilaičių haubicos. Provokaciniai klausimai, primygtinis nesisteminių kamantinėjimas apie tai, ko jie nežino. Ir mandagus reiklumas tiems, kuriems iš anksto slapta nutekinti būsimi klausimai ir iš anksto paruošta kompetetingų atsakymų deklamacija.

Nugalėtojų niekas neklausia, ar jie kalbėjo tiesą (Adolfas Hitleris).

 

Atgal