VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

07.02. Krašto apsaugos ministras R. Karoblis su Armėnijos gynybos ministru aptarė Lietuvos pagalbos Armėnijai ir dvišalio bendradarbiavimo klausimus

Liepos 1 d. krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis pokalbio telefonu metu iš Armėnijos gynybos ministro Davito Tonoyano sulaukė padėkos už Lietuvos pagalbą padedant Armėnijai kovoti su COVID-19 pandemija. Krašto apsaugos ministras R. Karoblis išreiškė viltį, kad Lietuvos suteikta pagalba padės Armėnijai įveikti šį išbandymą.

KAM archyvo nuotraukoje: Į Lietuvos karinių oro pajėgų orlaivį „ Spartan“  kraunamos medicinos apsaugos priemonės, skirtos  Armėnijai, Sakartvelui ir Moldovai.

Prasidėjus koronaviruso pandemijai  įvyko du  Lietuvos humanitarinės paramos Armėnijai skrydžiai. Gegužės 14 d. Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų lėktuvu „Spartan“   Armėnijai,  Sakartvelui ir Moldovai išskraidinta humanitarinė siunta su Lietuvoje pagamintomis medicinos  apsaugos priemonėmis. Birželio 19 d. į Armėniją išvyko 11 Lietuvos specialistų medikų komanda, tarp kurių ir du Lietuvos kariuomenės atstovai. Pagalba skirta padėti Armėnijai suvaldyti ekstremalią situaciją bei gydyti ir slaugyti COVID-19 ligonius.

Ministrai  telefonu taip pat aptarė dvišalio bendradarbiavimo klausimus. R. Karoblis pažymėjo, kad bendros iniciatyvos bus tęsiamos, atsižvelgiant į situaciją dėl COVID-19.

„Šiuo metu vertiname galimybes tęsti dvišalius renginius rudenį, jei jie bus vykdomi – lauksime Armėnijos studentų kursuose Lietuvoje. Atšauktus renginius sieksime įgyvendinti artimiausioje ateityje, dvišaliame bendradarbiavime didesnį dėmesį skirdami puskarininkių reformos klausimams“, – teigė ministras R. Karoblis.

Bendradarbiaudama su Armėnija, Lietuva teikia paramą karinio rengimo ir mokymo srityje, supažindina su patirtimi reformuojant karines pajėgas. Kartu su NATO Karinio švietimo tobulinimo programa (DEEP – Defence Education Enhancement Programme) Lietuva padeda Armėnijai reformuoti puskarininkių sistemą. Tuo tikslu 2019 m. vasario mėn. Lietuvoje lankėsi Armėnijos kariuomenės vado pavaduotojas, organizuoti susitikimai su Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo viršininku ir kitais kariuomenės atstovais.

 

 

Atgal