VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

04.17. O sėja nelaukia

Rimvydas Valatka

 

Į Lietuvos Žemės ūkio rūmus kreipėsi Palenkės vaivadijos žemės ūkio rūmai, prašydami Seinų ūkininkams (dauguma tai Seinų-Punsko krašto lietuviai) leisti patekti į savo teisėtai valdomas žemes pavasario darbams. Kaip žinoma, karantinas ne karantinas, o sėja nelaukia. Laiku nepasėjus ūkininkai ne tik patirtų nuostolių, žemė ne tik neduotų derliaus ir liktų dirvonuoti, bet ūkininkų dar lauktų sankcijos už prisiimtų įsipareigojimų neįvykdymą. Į žemės ūkio ministrą su prašymu padėti ūkininkams apdirbti žemę kreipėsi ir Seimo Žemės ūkio komiteto pirmininkas, valstietis A.Stončaitis.

Koks buvo ministro atsakymas?

„Šiuo metu valstybė susitelkusi pandemijai suvaldyti, todėl negalime rizikuoti. Lietuviai ūkininkai supranta situaciją ir karantino metu pasirengę  lenkams atlikti visus šiuo metu būtinus darbus,“ – kaip tikras valstiečių ir socialdemodarbiečių Vyriausybės atstovas atsakė žemės ūkio ministras A.Palionis.

Nu jo, koronavirusas labiausiai plinta ariamais laukais – per traktorius ir sėjamąsias. O gal tai tiesiog auksinė proga Seimo žemgrobiams po pigiai perimti dar kelis šimtus ha ariamos žemės?

P.S. Žinant, kad Lenkijos žemės ūkio rūmai jau kreipėsi į savo Vyriausybę ir koks svarbus Lietuvai yra Suvalkų koridorius, galima tik spėlioti, kaip dėl Palionio ir Skvernelio atžagarumo džiūgauja Kremliaus tarnybos.

Atgal