VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

03.06. Ministerija davė leidimą registruoti Krikščionių sąjungą

Įsteigtai Krikščionių sąjungai ištaisius steigėjų sąrašuose padarytas technines klaidas bei patikslinus kitus dokumentus, Teisingumo ministerija patvirtino šios partijos įstatus, programą ir steigėjų sąrašą. Anksčiau Teisingumo ministerija buvo konstatavusi, kad partijos narių skaičius neatitinka teisės aktuose nustatytų reikalavimų, nes dalies steigėjų sąraše esančių asmenų vardai ir pavardės nesutampa su Gyventojų registro duomenimis.

Partijos steigimo dokumentai Teisingumo ministerijai buvo pateikti š. m. vasario 14 d. Ši ministerijos išvada suteikia teisę partiją registruoti Juridinių asmenų registre.

Partijos pirmininkas Rimantas Dagys

Politinei partijai įsteigti būtina, kad ji Lietuvoje turėtų ne mažiau kaip du tūkstančius steigėjų, kurie po partijos įregistravimo tampa jos nariais. Steigiamai partijai pateikus steigėjų sąrašą, Teisingumo ministerija sutikrina jį su Gyventojų registro duomenimis ir kitų registruotų politinių partijų sąrašais, kadangi Lietuvos piliečiai gali būti tik vienos politinės partijos steigėjais ar nariais. Po patikrinimo patvirtintas Krikščionių sąjungos steigėjų skaičius – 2 173.

Šiuo metu Lietuvoje įregistruotos 25 politinės partijos, vienijančios 110 116 narių.

Teisingumo ministerija nagrinėja politinių partijų steigimo, reorganizavimo, pertvarkymo ir likvidavimo dokumentus, tvirtina surašytų duomenų tikrumą.

Visos politinės partijos kiekvienais metais iki kovo 1 d. ir iki spalio 1 dienos, Teisingumo ministerijai privalo pateikti savo partijos narių sąrašus. Šie sąrašai teikiami ir tikrinami Politinių partijų narių sąrašų informacinėje sistemoje.

 

Atgal