VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

03.06. VSD reikėtų daugiau šaltų nervų

Rimvydas Valatka

Žurnalistas visada turėtų būti kritiškai nusiteikęs specialiųjų tarnybų atžvilgiu. Iš principo. Bet yra atvejis - toks atvejis yra dabar - kai žurnalistas turi labai susimąstyti, ar jam kartais nepadarius išimties? Ypač, kai prieš žvalgybą stoja toks politinis nabagas kaip antilietuviško ekspertai.eu steigėjas ir bendrasavininkis (buvęs, esamas, nedidelis skirtumas).

Rimvydas Valatka

Kodėl Bakas dabar stojo prieš VSD? Iš esmės todėl, kad Bakui baigiasi politinių degalų bakas. Reikia kažką daryti. Jis ir daro. Pradeda žaidimą su VSD "aukštu pareigūnu". Tipo tas žino, kad VSD sekė Ušacko ir Nausėdos žmogelius.

Siaubas, ar ne? Reikia Seimo tyrimo, kuris galbūt Bakui leis pasilikti Seime. Realiai Bako dainelė jau sudainuota po to, kai jis išsiskyrė su Karbauskiu, bet ne Bakui tai suprasti, juolab, kad jis greičiausiai yra nesavarankiškas suolo žaidėjas.

Vizitas pas Skvernelį šiandien, tiksliau, Skvernelio reakcija po Bako vizito tai patvirtina - Skverneliui irgi reikia Seimo tyrimo. Dėl rinkimų starto ir ypač dėl to, kas bus paskirtas nauju VSD direktorium. Regis, STT jau seniai žaidžia lizinginio komandoje.

Taigi, kas yra tas "aukštas pareigūnas"? Juo laikomi direktorius, pavaduotojai, valdybų viršininkai ir skyrių vadai. panašu, kad tas vyrukas turėtų būti valdybos viršininkas (spėjimas). O jei taip, kuo ne naujas kandidatas vadovauti Skverneliui ir valstiečiams ištikimam VSD? Taigi VSD kurmis irgi turi interesą. Vadovauti VSD.

Jo, Bako ir Skvernelio žaidimas daugmaž aiškus. Kas čia labiausiai liūdina?

Tai, kad VSD kaip ciūciai bindzena pagal Bako (Skvernelio) parašytą mėgėjišką "laikykit vagį!" scenarijų. Šiandienė VSD vado Jauniškio spaudos konferencija yra pravalas. Pats surengi spaudos konferenciją ir pats iš jos pabėgi, reiškia ne tik apie PR - apie karo strategijas nieko nesupranti.

Bet tai ne vienintelis prakolas. Kam reikėjo judinti tą "aukštą pareigūną", kviesti jį pas VSD vado pavaduotoją pokalbio? Bako scenarijuje juk taip ir buvo parašyta - jį pakvies, o mes cypsim, kad vargšelį tardo. Tie taip ir padarė. Varom toliau. Labai blogai, kad Lietuvos žvalgyba tokia silpna; leidžiasi vedžiojama už nosies net Bako.

"Aukšą pareigūną" užteko stebėti. Kantriai ir nuobodžiai. VSD vadų nervai neišlaikė. Bakas (Skvernelis) gavo planuotą forą.

Liko vienas įdomus momentas - NSGK pirmininkas Gaižauskas yra priešingoje nei Bakas (Skvernelis) barikadų pusėje. Kol kas Įdomu, perbėgs? Viskas priklauso nuo Karbauskio. O VSD reikėtų daugiau šaltų nervų. Analitinis protas žvalgyboje yra tūkstantį kartų svarbesnis nei geri kumščiai ir į viešumą lendantis liežuvis.

 

Atgal