VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

02.26. Sudaryta Vyriausybės komisija tautinių mažumų klausimams

 

Ministrų kabinetas sudarė Vyriausybės komisiją tautinių mažumų klausimams. Komisija koordinuos tautinių mažumų politiką, spręs kultūros, socialinės apsaugos, švietimo, ekonomikos, užsienio ir vidaus reikalų ir kitus klausimus.  

Bus stiprinamas visų ministerijų, kitų atsakingų institucijų bendradarbiavimas formuojant ir koordinuojant valstybės politiką tautinių mažumų srityje. Papildomas dėmesys bus skiriamas kaimyninių valstybių – Baltarusijos, Lenkijos ir Kaliningrado srities (Rusija) – lietuvių bendruomenių poreikiams plėtoti ryšius su Lietuva ir išsaugoti tautinę tapatybę.

Komisijos personalinę sudėtį tvirtins Ministras Pirmininkas, jai vadovaus Vyriausybės kancleris, į Komisijos sudėtį bus deleguojami asmenys, turintys įgaliojimus priimti sprendimus: kultūros viceministras (Komisijos pirmininko pavaduotojas), ekonomikos ir inovacijų, finansų, krašto apsaugos, socialinės apsaugos ir darbo, švietimo, mokslo ir sporto, teisingumo, vidaus reikalų ir užsienio reikalų viceministrai, Tautinių mažumų departamento prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės direktorius, Ministro Pirmininko biuro vadovas ir patarėjas, Kultūros ministerijos kancleris ir du Vyriausybės kanceliarijos atstovai.
Komisija rengs ir teiks Vyriausybei siūlymus dėl Lietuvos tautinių mažumų politikos krypčių ir prioritetų, Pietryčių Lietuvos regiono tolygesnio ekonominio vystymosi.

Komisija teiks Vyriausybei siūlymus dėl valstybės institucijų veiksmų koordinavimo integruojant tautines mažumas į Lietuvos politinį, ekonominį, visuomeninį, kultūrinį gyvenimą ir švietimo sistemą, tautinių mažumų politikai įgyvendinti reikalingų teisės aktų rengimo ir tobulinimo, tarptautinių įsipareigojimų įgyvendinimo tautinių mažumų teisių užtikrinimo srityje. Komisija taip pat spręs negausių tradicinių tautinių mažumų, neturinčių istorinės tėvynės (Lietuvos karaimų, totorių ir romų), tapatumo išsaugojimo ir kitus tautinių mažumų padėties gerinimo klausimus.  

 

Atgal