VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Politika, aktualijos

01.15.S. Skvernelis apie J. Narkevičių: ministras tęs darbą

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad valdančioji koalicija pasitiki susisiekimo ministru Jaroslavu Narkevičiumi, todėl jis tęs darbą.

„Koalicijos taryba pareiškė pilną palaikymą, susipažinę su ministro atliktais labai konkrečiais darbais, susipažinę su ta informacija apie galimas ministro „nuodėmes“. Yra pareikštas pilnas palaikymas, dėl to ministras tęs savo darbus“, – antradienį po valdančiosios koalicijos posėdžio žurnalistams Seime sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Pasak ministro pirmininko, tokia valdančiųjų pozicija bus pristatyta ir prezidentui Gitanui Nausėdai.

„Kadangi turime tokią situaciją, ją ir apsvarstysime susitikę su Respublikos prezidentu“, – sakė S. Skvernelis.

Premjeras tvirtino, kad ministrui J. Narkevičiui išsakyti priekaištai subliuško. „Svarbiausia, kad tie viešojoje erdvėje išsakyti priekaištai ir abejonės, jos tikrai kol kas subliukšta. Aišku, dar yra tyrimas atliekamas VTEK, žiūrėsime, kokie bus rezultatai“, – sakė S. Skvernelis.

Premjeras teigė pagal Korupcijos prevencijos įstatymą pasidomėjęs priekaištais, esą J. Narkevičius ministerijai pavaldžiose įmonėse įdarbino apie 20 su LLRA-KŠS susijusių asmenų.

„Deja, tai yra 13 lenkų tautybės žmonių, kurie nuo rugpjūčio 20 d. yra tarp 500 sektoriuje įsidarbinusių asmenų, kurie nėra partijos nariai“, – sakė S. Skvernelis. Premjero teigimu, jų sąsajos su partijos nariais, giminystės ryšiai yra tokie: pvz. „antros eilės pusbrolis, sūnėno sūnus, pusseserės vyro vaiko anūkas ir taip toliau“.

Pasak premjero, tarp „Lietuvos pašte“ įsidarbinusių asmenų yra daugiausia laiškininkų, laiškų skirstytojų, vairuotojas.

4 asmenys, premjero teigimu, sudaro ministerijos politinę komandą – tai ministras, viceministrai ir politinio pasitikėjimo patarėjai.

Pats ministras J. Narkevičius žurnalistams po posėdžio sakė, kad jaučiasi normaliai, ir dėkojo koalicijos atstovams už palaikymą.

„Tuos darbus planuoju atlikinėti toliau vardan koalicijos poreikių, vardan Vyriausybės programos realizavimo“, – sakė J. Narkevičius.

Žurnalistams paprašius įvertinti savo santykius su prezidentu, J. Narkevičius atsakė, kad stengiasi „ne vertinti, o dirbti, o tai yra pagrindinis iššūkis“.

Atgal