VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

06 26. V. Putinas tęsia vizitą Artimusiuose Rytuose

 

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pirmadienį lankėsi Izraelyje, kur pradėjo pirmą vizitą Artimuosiuose Rytuose per septynerius metus, praneša BBC.

 Izraelį ir Rusiją sieja tvirti kultūriniai ryšiai. Izraelyje gyvena daugiau nei milijonas imigrantų iš buvusios Sovietų Sąjungos. Bet korespondentai teigia, kad valstybių politiniai santykiai dažnai yra įtempti.

 V. Putinas Izraelyje praleido vieną dieną. Antradienį Betliejuje jis susitiko su palestiniečių lyderiu Mahmudu Abasu (Mahmoud Abbas) ir išvyko į Jordaniją susitikti su karaliumi Abdula (Abdullah). Pirmadienį V. Putinas taip pat susitiko su rusiškai kalbančiu Izraelio užsienio reikalų ministru Avignoru Lybermanu (Avignor Lieberman), prezidentu Šimonu Peresu (Shimon Peres) ir ministru pirmininku Benjaminu Netanjahu (Benjamin Netanyahu).

 Izraelyje V. Putinas aptarė padėtį Irane ir Sirijoje. V. Putinas yra sakęs, kad, jei Izraelis pultų Irano branduolinės infrastruktūros taikinius, įvyktų katastrofa. Tuo tarpu dauguma izraeliečių kaltina Rusiją, kad ši neskuba griežtinti sankcijų Teheranui.

 "Dabartinė Irano vadovybė atvirai kalba apie norą nušluoti Izraelį nuo žemės paviršiaus. Mes negalime susitaikyti su tuo, kad branduolinis ginklas atsidurs režimo, kuris mums grasina, rankose. Aš kreipiuosi į jus asmeniškai šiuo klausimu, nes jūs žinote, koks lemtingas mums šis momentas. Neabejoju, kad jūsų balsas šiuo klausimu bus išgirstas”, - pareiškė Š. Peresas per susitikimą su V. Putinu, kuris lankosi Izraelyje su vizitu.

 Savo ruožtu Rusijos prezidentas pažymėjo, kad padėtis pasaulyje ir regione labai smarkiai keičiasi. Anot jo, "taikos ir rimties Artimuosiuose Rytuose ir Izraelyje užtikrinimas atitinka Rusijos interesus”.

V. Putinas priminė, kad SSRS buvo žydų valstybės sukūrimo iniciatorė.

Atgal