VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

03.19. Japonija draus bausti vaikus fizinėmis bausmėmis

Antradienį Japonijos vyriausybė pritarė įstatymo pataisoms, draudžiančioms bet kokias fizines bausmes vaikams kaip auklėjimo priemonę. Kaip pranešė naujienų agentūra „Kyodo“, dokumentas nedelsiant bus perduotas tvirtinti parlamentui. Draudimas bausti nepilnamečius fizinėmis bausmėmis galios tiek tėvams, tiek socialiniams darbuotojams ir pedagogams. Vėliau vyriausybė ketina patikslinti baudžiamąjį kodeksą, kad būtų užkirstas kelias patyčioms iš nepilnamečių.

 Japonijos premjeras Šinzas Abė. EPA-Eltos nuotr.
Vasarį Japonijos premjeras Šinzas Abė (Shinzo Abe) davė nurodymą per mėnesį išsiaiškinti visus policijai ir globos institucijoms žinomus žiauraus elgesio su vaikais atvejus. Tiesioginę dingstį tam davė visą Japoniją sukrėtusi 10-metės Mios Kuriharos (Mia Kurihara) iš Tibos miesto netoli Tokijo istorija. Mergaitė sausio mėnesį mirė todėl, kad šeimoje ji nuolat buvo mušama, marinama badu ir laikoma šaltyje.

Mia mokykloje pasiskundė, kad tėvas smurtauja prieš ją. Po to ji buvo apgyvendinta prieglaudoje. Bet tėvas apkaltino dukterį melu, išsireikalavo, kad ji būtų grąžinta į šeimą, ir tęsė smurtą prieš mergaitę, kol ši mirė. Šiuo metu vaiko tėvas yra suimtas.

Pernai Japonijos policija pranešė socialinėms tarnyboms apie daugiau kaip 80 tūkstančių fizinio arba psichologinio smurto prieš nepilnamečius iki 18 metų amžiaus atvejų. Tai - rekordinis rodiklis per visą tokios statistikos vedimo laiką. Jis 22,4 proc. viršija 2017 metų duomenis.

 

Atgal