VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

01.30. JAV ragina šalies piliečius nekeliauti į Venesuelą dėl saugumo situacijos

Jungtinės Valstijos antradienį paragino šalies piliečius vengti bet kokių kelionių į krizės kamuojamą Venesuelą dėl nusikalstamumo ir sulaikymų grėsmės bei ribotų JAV ambasados galimybių padėti.

Venesuelos prezidentas Nikolas Maduras. EPA-Eltos nuotr.

„Nekeliaukite į Venesuelą dėl nusikalstamumo, neramumų, prastos sveikatos apsaugos infrastruktūros ir ginčytinų JAV piliečių sulaikymų šalyje“, - atnaujintame kelionių gide teigia Valstybės departamentas.

„Šalyje fiksuojamas maisto, elektros energijos, vandens, vaistų trūkumas“, - rašoma Valstybės departamento puslapyje.

Venesuela tapo vienintele šalimi Vakarų pusrutulyje, kuriai Valstybės departamentas įvedė 4 pavojaus lygio įspėjimą, rekomenduojantį visai nekeliauti į šalį. Kitos šalys su 4 pavojaus lygiu yra Sirija ir Jemenas.

Anksčiau Valstybės departamentas buvo įvedęs 3 pavojaus lygio įspėjimą Venesuelai, kuris reiškė, kad amerikiečiai turėjo apsvarstyti kelionę prieš vykdami į Venesuelą.

Pasak kelionių gido, Jungtinių Valstijų galimybės suteikti pagalbą į bėdą patekusiems piliečiams Venesueloje yra „labai ribotos“.

JAV Valstybės departamento kelionių gidas atnaujintas laikotarpiu, kai Jungtinės Valstijos spaudžia Venesuelos prezidentą Nikolą Madurą (Nicolas Maduro) pasitraukti iš pareigų. Amerika pripažįsta opozicijos lyderį Chuaną Guaidą (Juan Guaid) laikinuoju valstybės prezidentu.

Vašingtonas atmetė N. Maduro reikalavimą uždaryti ambasadą šalyje, tačiau į JAV sugrąžino dalį ambasados darbuotojų ir jų šeimos narių dėl saugumo sumetimų.

 

 

Atgal