VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

12.16. S.Morisonas paskelbė, kad jo šalis pripažįsta Vakarų Jeruzalę Izraelio sostine

Australija pripažįsta Vakarų Jeruzalę Izraelio sostine, bet šalies ambasada liks Tel Avive tol, kol regione bus užtikrinta tvirta taika. Tai šeštadienį pareiškė Australijos vyriausybės vadovas Skotas Morisonas (Scott Morrison) , praneša „Interfax“.

„Dabar Australija pripažįsta Izraelio sostine Vakarų Jeruzalę, kur dirba Knesetas (parlamentas) ir kai kurios vyriausybinės įstaigos“, - sakė jis.

„Mes tikimės perkelti mūsų ambasadą į Vakarų Jeruzalę, kai bus apibrėžtas galutinis miesto statusas“, - pažymėjo premjeras. O kol kas, anot jo, Kanbera perkels į vakarinę Jeruzalės dalį prekybos ir gynybos atstovybes. 

 Australijos vyriausybės vadovas Skotas Morisonas. EPA-Eltos nuotr.

Kartu S.  Morisonas pabrėžė, jog Kanbera nenukrypstamai laikosi pozicijos „dvi valstybės dviem tautoms“ ir supranta palestiniečių lūkesčius turėti savo valstybę su sostine Rytų Jeruzalėje.

Australijos vyriausybė nusprendė pripažinti Jeruzalę Izraelio sostine gruodžio 11 d.

Šiuo metu Jeruzalėje veikia JAV ir Gvatemalos ambasados. Paragvajus, perkėlęs savo ambasadą į Jeruzalę, po kelių mėnesių grąžino ją į Tel Avivą. 

Apie ketinimus perkelti ambasadą į Jeruzalę kalbėjo ir išrinktasis Brazilijos prezidentas Žairas Blosonaras (Jair Bolsonar).

Atgal