VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Pasaulis

08.27. Šaltiniai: buvusi Tailando premjerė pabėgo iš šalies

Buvusi Tailando premjerė Jinglak Šinavatra (Yingluck Shinawatra) pabėgo į užsienį. Tą politikė padarė prieš pat teismo posėdį, kurio metu jai turėjo būti paskelbtas nuosprendis byloje dėl ryžių subsidijų schemos, informuoja BBC.

J. Šinavatros partijai artimi šaltiniai teigia, kad ji nusprendė išvykti netikėtai, likus visai nedaug laiko iki teismo jai skirto nuosprendžio paskelbimo.
Buvusi Tailando ministrė pirmininkė penktadienį neatvyko į Aukščiausiojo teismo posėdį, kuriame turėjo išgirsti verdiktą dėl jai pareikštų kaltinimų aplaidumu.
J. Šinavatra savo kaltę dėl milijardus dolerių Tailandui kainavusios schemos neigia. Jei būtų pripažinta kalta, politikei grėstų iki dešimties metų kalėjimo ir politinės veiklos draudimas.
Kaltinamosios teisininkai tvirtino, kad teisme ji nepasirodė, nes serga. Tačiau prokurorų ši versija neįtikino.
Reaguodamas į politikės neatvykimą, Tailando Aukščiausiasis teismas išdavė arešto orderį buvusiai premjerei suimti ir konfiskavo jos sumokėtą užstatą, o nuosprendžio paskelbimą atidėjo iki rugsėjo 27 dienos.
Šaltiniai J. Šinavatros partijoje „Puea Thai" naujienų agentūrą „Reuters" patikino, kad politikė tikrai išvyko iš Tailando. Tačiau kur ji šiuo metu galėtų būti šaltiniai neatskleidė.
Tačiau penktadienį Tailande vis dėlto įvyko kitas svarbus teismo posėdis. Jo metu dalyvavimu jau minėtoje ryžių subsidijų schemoje kaltintas buvęs Tailando ministras Bunsongas Terijapiromas (Boonsong Teriyapirom) buvo pripažintas kaltu dėl Tailando ryžių sandorių su Kinija falsifikavimo. Politikui skirta 42-ejų metų laisvės atėmimo bausmė.

Atgal