VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Parama, labdara

11 20. Skautai išvalė Neries pakrantę nuo šiukšlių

Ričardas Simonaitis

Pasibaigusi vasara ir besibaigiantis rudens sezonas parodė, kad Vilniaus miesto savivaldybė nepastebėjo, jog Neries upės pakrantės ruožas, besitęsiantis Vingio parko teritorijoje, skendėjo šiukšlėse. Tačiau miesto savivaldybė susilaukė „sanitarų“ pagalbos iš skautų organizacijų, kurie aukojo savo šeštadienio, t.y. lapkričio 16 d., laisvalaikį, kad, artėjant žiemai, Neries upės pakrantė būtų švari. Pagrindiniai organizatoriai buvo jaunimas - Akademinis skautų sąjūdis, vadovaujamas būsimo gydytojo Justo Arasimavičiaus. Pasikvietęs į talką studentus skautus iš Muzikos akademijos, skautus iš Lietuvos skautų tunto „Valdovų rūmai“, jis sudarė 9 žmonių būrį. Dalyvių amžius  – nuo 20 iki 75 metų. Ir štai toks būrys, apsišarvavęs pirštinėmis ir celofaniniais maišais, pradėjo valyti Neries pakrantę nuo Žvėryne esančio tilto į Vingio parką iki Karoliniškių teritorijos. Tai tik keliolikos kilometrų atkarpa su vingiuotais kalnagūbriais, šlapiais krūmais ir vandens telkiniais. Tačiau iki vakaro jie buvo įveikti jau su pilnais maišais šiukšlių, kurie buvo pristatyti į jiems skirtą vietą.

Reikia pripažinti, kad tai nebuvo labai malonus darbas. Oras buvo drėgnas, debesys kartais palynodavo, tačiau visų dalyvių nuotaika, kaip nekeista, buvo labai pakili. O pakili ji buvo todėl, kad kiekvienas jautė esąs gėrio kelyje. Mus lydėjo jaunatviškos dainos ir po mūsų nueito kelio likusi švari žemė. Tikimės, kad ji bus švari visą laiką ir kad pavasarį pasilinksminti atėjęs jaunimas nepaliks savo šiukšlių. O tai jau būtų nemažas šuolis į bendrą kultūrą.

Po tokios gražios jaunimo iniciatyvos norisi padėkoti studentams skautams – Justui, Svajūnui, Benediktui, Astai, Ievai, Akvilei, Jurgiui ir kitiems. Ačiū ir rėmėjui Mantui Arasimavičiui, finansiškai parėmusiam šią akciją.

Aplinką tvarkė Lietuvos skautų sąjungos Akademinis skautų sąjūdis ir Valdovų rūmų tuntas

Atgal