VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Parama, labdara

08 07. Valdovų rūmų erdvėse - vaikų dienos stovykla

Pirmadienį Nacionaliniame muziejuje Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmuose startavo 7-12 metų moksleiviams skirta Legendinio vilko dienos stovykla.
Penkias dienas truksiančioje dienos stovykloje Valdovų rūmų muziejaus specialistai, gidai, archeologai, restauratoriai ir kitų sričių žinovai supažindins vaikus su Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijos istorija, Vilniaus pilių teritorija, Arkikatedra bazilika. Moksleiviai lankysis Bažnytinio paveldo muziejuje, dalyvaus įvairiuose edukaciniuose užsiėmimuose. Be to, stovyklos programoje numatytos keramikos dirbtuvės, heraldikos pamokos, operos ir kitos Lietuvos didžiųjų kunigaikščių dvare skambėjusios muzikos perklausos.
"Stovyklos tikslas - supažindinti moksleivius su Lietuvos istorija ir kultūros paveldu. Tikimės, jog dalyvaudami mūsų darbuotojų rengiamose pažintinėse-edukacinėse veiklose jie ne tik daug sužinos, bet ir patirs atradimo džiaugsmą", - sako Valdovų rūmų direktoriaus pavaduotoja dr. Jolanta Karpavičienė.
Anot Edukacijos ir lankytojų centro Edukacijos grupės vadovės Vidos Kaunienės, tėveliai šią stovyklą renkasi dėl vaikams užtikrinamo turiningo laisvalaikio, o patys mažieji stovyklos lankytojai - dėl smagumo, apie kurį sužino iš jau stovyklavusių draugų.
Legendinio vilko dienos stovykla rengiama antrą kartą.
Edukacijos grupės specialistai taip pat rengia iš anksto užsakomus edukacinius užsiėmimus grupėms, o kiekvieną šeštadienį kviečia bilietus į muziejų įsigijusius lankytojus dalyvauti įvairiuose edukaciniuose užsiėmimuose nuolatinių ekspozicijų erdvėse.

 

http://www.stovykla-zvaigzde.lt

Vaikų stovykla Kaune, Klaipėdoje ir Vilniuje https://intellectus.lt/dienos-stovykla/

 

Atgal