VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

09 11. Švęsdami Šilines minime Lietuvos krikšto jubiliejų ir palaimintojo J. Matulaičio metus

Romualdas Dimševičius

Šiluvoje vyksta didieji Švč. Mergelės Marijos Gimimo atlaidai, kurie šįmet tęsis iki rugsėjo 16-osios.

 Per visą atlaidų laiką į Šiluvą numatytomis dienomis atvykti kviečiamos atskiros visuomenės grupės, įvairios bendruomenės ir institucijos, darbininkai ir tarnautojai, žemdirbiai ir pedagogai, medikai ir slaugytojai, sveiki ir ligoti, jauni ir seni - kiekvienas, kuriam brangi ši Marijos šventovė.

 Atvykstantys maldininkai, greta savo asmeninių intencijų, kiekvieną atlaidų dieną kviečiami melstis ir bendromis Lietuvai bei vietos Bažnyčiai aktualiomis intencijomis.

 "Šiemet - tai padėka Dievui už 625 metų krikščionišką Lietuvos istoriją ir džiugi mūsų Krikšto jubiliejaus šventė prisimenant, jog prieš 25-erius metus savo tautos Krikšto 600 metų iškilmes Lietuvoje už geležinės uždangos dar negalėjome švęsti laisvai. Šįmet taip pat minime palaimintojo Jurgio Matulaičio metus, prisimindami, kad būtent 1987-aisiais Jonas Paulius II paskelbė apie jo beatifikaciją", - sakoma Kauno arkivyskupijos pranešime.

 Pagrindinės atlaidų iškilmės vyko  rugsėjo 9 d., sekmadienį, švenčiant Šeimų dieną ir dėkojant Dievui už Krikšto malonę bei palaimintąjį J. Matulaitį. Tądien Šiluvą pasiekė nuo Kryžių kalno keliaujantys piligrimai - X tarptautinio piligrimų žygio dalyviai.

 Rugsėjo 14-ąją atlaiduose 150-ųjų gimimo metinių proga bus paminėtas mūsų tautos dainius prelatas Jonas Mačiulis-Maironis.

 Rugsėjo 16-ąją, sekmadienį, Šilinės baigsis meldžiant palaimintojo J. Matulaičio užtarimo.

 Pagrindinės atlaidų pamaldos, kurioms vadovaus Lietuvos vyskupai, kasdien vyks 12.00 val. aikštėje priešais baziliką.

 Marijos radijas iš Šiluvos tiesiogiai transliuos kasdien.

Atgal