VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

09 04. Rotušės aikštėje kauniečiai minėjo "Europos metus"

Vladas Pranevičius

Šeštadienio popietę Kauno rotušės aikštėje surengta šventė "Europos metai 2012".

 Ją šiemet organizavo Europos Parlamento Informacijos biuras Lietuvoje, Europos Komisijos atstovybė ir mūsų šalies Užsienio reikalų ministerija su gausybe savanorių talkininkų.

 Rotušės aikštėje viliojo įvairios kūrybinės dirbtuvės, koncertai, sporto užsiėmimai, viktorinos. Čia veikė laisvalaikio pomėgių mugė, buvo atidaryta spaudos fotografijų paroda "Europos metai". Kviesliai ragino kauniečius pasitikrinti savo žinias apie Europos Sąjungą viktorinoje "Pažink Europą" ar dalyvauti visuotinėje mankštoje, šiaurietiško ėjimo ar kitokiose treniruotėse.

 Šie metai - Europos vyresnių žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metai, todėl į šventę pakviesti Kauno pagyvenusių žmonių asociacijos, Senjorų iniciatyvų centro ir Kauno kultūros centro "Tautos namai" nariai.

 Su sveiko maisto, žolių mišinių arbatų nauda kauniečius supažindino Kauno žolinčių akademija.

 Pagrindinėje Kauno miesto aikštėje buvo pristatyta ir lietuviška pirtis, drąsiausi žiūrovai galėjo išbandyti kūno vanojimo vanta ar vibroakustinio masažo, atliekamo žilvičio lazdelėmis, malonumus.

 Kūrybos terapijos namų atstovai kvietė į meno terapijos užsiėmimus, o miesto amatininkai atskleidė šiek tiek savo amato paslapčių.

Atgal