VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

09 04. "Kaunas photo 2012" kvies įkvėpti fotografijos

Romas Mikutėnas

Šiemet devintąjį kartą rengiamas festivalis "Kaunas Photo" rugsėjo 4-8 dienomis Kaune prisistatys gausybe parodų bei renginių.

 Pagrindinė festivalio "Kaunas Photo" paroda M. Žilinsko dailės galerijoje sujungs daugiau kaip pusšimčio fotografijos žmonių kūrinius, mintis, išgyvenimus ir pakvies pažiūrėti į fotografiją kitaip.

 Dar penkiolikoje personalinių parodų, kurių beveik visos - premjeros, bus keliami gyvenimiški klausimai. Fotografija jose bus kaip stebėjimo mediumas ar matymo strategija, tačiau išliks tikrovė, prisiminimai, atradimai, dialogai, galbūt ir konfliktai.

 Daugiau kaip pusšimtis fotografų ir fotografijos ekspertų susirinks jau trečiojo konkurso "Kaunas Photo Star 2012" peržiūrose. Šių metų renginio priziniame fonde - kvietimai fotografams surengti parodas Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Austrijos, Portugalijos fotografijos muziejuose ir galerijose.

 Taip pat festivalio programoje - keturios fotografijos naktys, kuriose filmai apie fotografiją, projekcijos kūrinių, kurie netilpo į parodas, laureatų apdovanojimai, diskusijos, debatai, lietuvių ir svečių fotomeistrų prisistatymai.

 Rugsėjo 8-ąją festivalis deleguos savo renginius į Prancūziją, Bovė miestą, "Photaumnales" festivalį, kur pristatys Lietuvių fotografų parodą apie mus ir mūsų šalį per pastarąjį pusšimtį metų.

 Jau devintus metus iš eilės festivalį organizuoja Lietuvos fotomenininkų sąjungos Kauno skyrius ir VšĮ "Šviesos raštas" - pastaruosius septynerius metus su Kultūros ministerijos ir Kauno miesto savivaldybės parama, o šiemet - ir su įvairių organizacijų, fondų, verslo įmonių partneryste ir parama.

Atgal