VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

08 31. Iš tarptautinio festivalio Kauno choras „Cantate Domino" parsivežė pirmosios vietos diplomą

Teodoras Sakalauskas

Didelė sėkmė Makedonijoje vykusiame tarptautiniame chorų festivalyje lydėjo Kauno Vytauto Didžiojo/Švč. Mergelės Marijos ėmimo į dangų bažnyčios kamerinį chorą „Cantate Domino".

 Rolando Daugėlos vadovaujamam chorui, festivaliui baigiantis, buvo įteiktas choristų varžytuvėse užimtą I vietą liudijantis diplomas. „Cantate Domino" vadovo teigimu, ši išvyka buvo vienas iš šiais metais pažymimo choro 20-mečio renginių.

 „Ohrid Choir Festival" yra didžiausias chorų festivalis Pietryčių Europoje. Šiais metais jame dalyvavo 53 chorai iš 15 valstybių - nuo Islandijos iki Izraelio. Chorai dalyvavo atskiruose sakralinės, populiariosios ir liaudies muzikos koncertuose bei chorinio dainavimo meistriškumo konkurse. Viena iš konkurso privalomų sąlygų - atlikti makedoniečių kompozitorių kūrinį.

 „Cantate Domino" konkurse pristatė sudėtingą ir įvairiaspalvę programą - nuo grigališkojo choralo ir renesanso kūrinių iki šiuolaikinių lietuvių kompozitorių muzikos. Nepaisant varginančios kelionės ir festivalio organizatorių suteiktų apgailėtinų gyvenimo sąlygų, Kauno choristai pateko į finalą, surinkę didžiausią komisijos balų skaičių tarp suaugusiųjų (C kategorijos) chorų.

 Tačiau finale festivalio „Grand Prix" kiek netikėtai atiteko nedideliam jaunimo (B kategorijos) chorui iš Lenkijos. Kauno „Cantate Domino" gavo pirmosios vietos diplomą ir specialų prizą už geriausiai atliktą makedoniečių kompozitoriaus kūrinį. Po konkurso pats kūrinio „Aliluja" autorius ir konkurso vertinimo komisijos pirmininkas Z. Zaprovas negailėjo komplimentų tiek visam kauniečių chorui, tiek solo partiją atlikusiai Robertai Daugėlaitei.

Atgal