VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

02 23. Vilniaus knygų mugė akcentuos kultūrinę programą, o ne pardavimus

Ketvirtadienį "Litexpo" parodų rūmuose startuosianti tryliktoji Vilniaus knygų mugė šįmet kvies atsiversti knygą ir pažinti pasaulį, o leidėjai neakcentuos pardavimo ir pirkimo, bet daugiau telksis į didžiulę ir įdomią kultūrinę programą.
Mugė savo apimtimi šiemet bus didesnė, nes prie jos jungiasi per trijų šalių sostines keliaujanti Baltijos knygų mugė.
2012-ųjų Vilniaus knygų mugėje dalyvaus 250 kompanijų iš 9 šalių. Per keturias dienas suplanuoti 378 renginiai, daugiausia jų šurmuliuos šeštadienį. Pusšimtis renginių vyks kūrybinėje studijoje "Tu gali sukurti knygą". Mugės Kino ekrane bus parodyta 14 kino filmų, vyks keturios diskusijos, daugybė susitikimų su knygų autoriais, 12 parodų, 9 apdovanojimų ceremonijos.
Tarp garbių mugės svečių - buvęs Lenkijos prezidentas Aleksandras Kvasnevskis (Aleksander Kwasniewski), išeivijos rašytoja Rūta Šepetys, garsios leidybinės grupės "Penguin" atstovai. Mugės lankytojai turės progos pamatyti visą vaikų knygų iliustratorių ir jų kūrybos panoramą - praėjusiais metais Bolonijos knygų mugėje Lietuvai atstovavusioje "Iliustrariumo" parodoje pristatomi 32 dailininkai ir 164 jų iliustracijos.
Kaip ir kasmet, daugybė užsiėmimų ir parodų kvies į mugės kūrybinę studiją "Tu gali sukurti knygą". Jos sumanytoja Sigutė Chlebinskaitė kvies sukurti ilgiausią armonikos formos knygą, nuspalvinti bei animuoti senąjį Vilniaus miesto planą, išbandyti Brailio rašto mašinėlę, išstuksenti savo vardą Morzės abėcėle.
Tradiciškai ketvirtadienį į mugę kvies "Bičiulių diena". Iki sutemų lauks "Ilgasis penktadienis", daugiausiai lankytojų žada sulaukti "Nekasdienių pasimatymų diena", o sekmadienį mugę užbaigs "Šeimų diena".
Visas mugės dienas knygos bičiulius į mugę ir atgal nuo Katedros aikštės nemokamai veš du specialūs mugės autobusai.

Atgal