VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra

11 26. Naudingas renginys Bernatoniuose

Ona Striškienė, Panevėžio rajono, Paįstrio „Gabijos“ skyriaus vadovė

Lapkričio 12 d. Panevėžio rajono Bernatonių bendruomenės namuose vyko  renginys „SU DAINA LINKSMIAU GYVENTI“. Jį surengė Bernatonių bendruomenės namų kolektyvas vadovaujamas Redos Manikienės kartu su LŪD Panevėžio rajono Bernatonių skyriumi „Vetrungė“, kuriam vadovauja Brigita Survilienė. LŪD Panevėžio rajono koordinatorė Birutė Ramanauskienė padėjo sukviesti lektorius, svečius iš gretimų rajonų bei Panevėžio rajono skyrių.

Kalbėjo ilgametė sveikos gyvensenos propaguotoja Aleksandra Plečkaitienė iš Kauno. Antra kalbėjo buvusi gydytoja Vitalija Bušmonienė, ji pasakojo apie deguonies įtaka žmogaus organizmui. Renginio dalyviai uždavė lektorėms klausimus, į kurios buvo išsamiai atsakyta.

Koncertuoja Kriaunų kapela, vadovė Vita Mačiulienė (pirma iš kairės)

Puikią kompoziciją atliko Bernatonių Retro grupė „Vėrinys“ (vad. Liudvika Strazdienė). Dainavusioms moterims, įteikdama gėles ir dovanėlę, padėkojo Birutė Ramanauskienė. Nuotaikingai grojo ir dainavo Rokiškio rajono Kriaunų kaimo kapela (vad. Vita Mačiulienė). Labai šiltai buvo sutiktos kartu su kapela dainavusios ir linksmai šokusios kriauniškės.  Kapelos kolektyvą sveikino ir jam dėkojo Panevėžio rajono koordinatorė Birutė Ramanauskienė, Paįstrio „Gabijos“ skyriaus vadovė Ona Striškienė. Panevėžietes sveikino Biržų rajono draugijos narės. Renginio iniciatorę Birutę Ramanauskienę sveikino Smilgių skyriaus moterys, Valerija Jagelienė iš Venslaviškio kaimo.

 Buvome pamalonintos ir Bernatonių kolektyvo pavaišintos šilta, gardžia koše. Bendravome, vaišinomės savo suneštomis vaišėmis.

Birutės Ramanauskienės foto

Atgal