VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra, menas

05.28. Kultūros ministras su JAV ambasadoriumi aptarė svarbiausias svarbiausias šių metų aktualijas šių metų aktualijas

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas pirmą kartą susitiko su šių metų sausio pabaigoje pareigas pradėjusiu eiti JAV ambasadoriumi Lietuvoje Robertu S. Gilchristu.

Virtualiame susitikime aptartos bendros kultūrinės aktualijos. Kultūros ministras pasidžiaugė, kad šalies bibliotekos vis sparčiau tampa medijų ir informacinio raštingumo ugdymo koordinatorėmis. Šiuo metu Kultūros ministerijos rengiamai Medijų raštingumo programai svarbi JAV ambasados Lietuvoje patirtis šioje srityje.

Susitikime taip pat aptartas Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metų minėjimas. M. Kvietkauskas padėkojo ambasadoriui už JAV ambasados prisidėjimą prie Valstybinio Vilniaus Gaono žydų muziejaus rengiamos parodos „Knygos ant medžių neauga“. Tam ambasada skyrė 15 tūkst. dolerių. Taip pat kultūros ministras informavo R. S. Gilchristą, kad jis yra pirmasis ambasadorius, kuriam skirtas specialus Kultūros ministerijos ir Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės užsakymu sukurtas Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metų atminimo medalis.

Ambasadorius R. S. Gilchristas savo ruožtu išreiškė lūkestį Lietuvoje labiau pristatyti Amerikos vizualiųjų menų kūrėjus ir dar glaudžiau bendradarbiauti su Kultūros ministerija.

Ministras M. Kvietkauskas pernai rugsėjį su darbo vizitu lankėsi Niujorke ir Čikagoje.

 

 

Atgal