VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kultūra, menas

02.14. Žmogus ne imdamas, bet duodamas yra gražus

Birutė Silevičienė

LKRS ir Valdybos narė

Į Vilniaus tarptautinės rašytojų, literatų ir menininkų gildijos “Vingis” susitikimą susirinko gausus būrys šios gildijos narių ir svečių. Gildijos pirmininkė Onutė Kulbokienė, sveikindama su naujų kūrybos metų pradžia, linkėjo visiems gražių minčių ir įsimintinų akimirkų: “Atgimstant gamtai, spėkime žvilgsniu sugauti bundantį grožį, kuris žadina jausmus ir naujai gimstančias mintis. Kurkime, tapykime, džiuginkime aplinkinius, branginančius parašytas eilutes, dainas, kas skaitydami randa nusiraminimą, ką džiugina gyva poezija”.

Renginio akimirkos

Į bendravimą gražiai įsiliejo ansamblio “Rugiagėlė” iš Kaišiadorių, kuriam vadovauja “Vingio” narė Nijolė Ramanauskienė, atliekamos skambios dainos, klausėmės kolegų skaitomų savos kūrybos eilėraščių. Poetas, dainų autorius Edvardas Žižys grojo ir dainavo su puikaus balso savininke I. Sagaitiene. Žavėjomės dueto Samuilo ir Marijos Lormanų, atšventusių 55-erių metų bendro gyvenimo sukaktį, atliekamų dainų skambesiu, linkėjome patirti dar daug gražių akimirkų. Sveikinimo žodžiais pagerbta ir jubiliejų šventusi  Liudmila Kuprina.  “Žmogus ne imdamas, bet duodamas, yra gražus”, - sakė “Vingio” narė Bagdžiūnienė.

Džiugu, jog mūsų būrelio gretos pasipildė dviem naujomis narėmis – Irena  Sagaitiene ir Auksuole Validiene.

Naujų spalvų suteikė poetė, menininkė Svetlana Kločinskaja, surengusi gražią parodėlę, o vykusi loterija  pradžiugino mielomis dovanėlėmis.

Gražių ir prasmingų visiems kūrybos metų, stiprios plunksnos ir sveikatos tiems darbams atlikti!

Atgal