VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

Kauniečiai sutuoktiniai medikai žuvo pusiaukelėje į namus

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį, automobiliu grįždami iš koncerto Vilniuje į Kauną, 47-ajame automagistralės Vilnius-Kaunas kilometre, Elektrėnų savivaldybės ribose, per avariją, kurią sukėlė neblaivus pareigūnas, žuvo kauniečiai medikai - vyras ir žmona Rimgaudas Kazimieras Žukas ir Danutė Žukienė.

Trakų policininko Sigito Šostako (g. 1970 m.), kurio pareiga - rūpintis eismo saugumu, vairuotas automobilis atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusį "Opel Vectra" automobilį, kurį vairavo R. K. Žukas.

Šiame eismo įvykyje sužalota ir drauge su savo giminaičiais važiavusi kita medikų šeima. Tai - Kauno ligoninės Neurologijos skyriaus vedėjas Andrejus Golubovas ir jo sutuoktinė - ligoninės ir Kauno klinikų gydytoja pulmunologė Audronė Golubovienė - D. Žukienės sesuo. Pastarosios moters būklė, medikų teigimu, yra kritiška ir vilčių, kad pavyks išsaugoti jos gyvybę, labai maža.

Anot Policijos departamento atstovės Linos Nemeikaitės, avariją ne tarnybos metu sukėlusiam Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Trakų rajono komisariato vyresniajam patruliui tuoj po eismo įvykio nustatytas 1,16 promilės girtumas.

ELTA pabrėžia, kad pasiaiškinti dėl šio tragiško įvykio Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį į Prezidentūrą kviečia vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį ir šalies generalinį komisarą Vizgirdą Telyčėną. Sekmadienį kalbėdamas per Lietuvos radiją, ministras R. Palaitis sakė, kad iš atostogų atšaukiamas generalinis komisaras pasirengęs ir atsistatydinti.

Sekmadienis ilgamečiam Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės (RKKL) chirurgui - 2-ojo ortopedijos traumatologijos skyriaus vedėjui R. K. Žukui turėjo būti darbo diena. Beje, šioje ligoninėje dirba ir mediko profesiją tėvų pavyzdžiu pasirinkęs Kęstutis Žukas. Avarijoje sužaloti Golubovai - jo krikštatėviai.

"Baisu net pagalvoti apie tai, kas įvyko", - sekmadienį, kalbėdamas su ELTA, sakė Kauno RKKL Traumatologijos punkto vedėjas Raimondas Kunickas. "Kai rytą į darbą neatėjo daktaras Žukas, buvo įvairių spėlionių, kas galėjo jam sukliudyti atlikti savo pareigą. Bet tuoj pat sužinojom kraupią naujieną, kuri pribloškė ir savojo gydytojo ligoninėje laukusius ligonius. Savaime aišku, be pagalbos tie žmonės neliko - vietoj žuvusiojo dirba kitas gydytojas", - aiškino R. Kunickas.

Pirmadienį pediatrės D. Žukienės Kauno Centro vaikų poliklinikoje, deja, nesulauks ir jos mažieji pacientai.

Viena iš kauniečių, kurios vaikus "padėjo užauginti" gydytoja D. Žukienė, sakė: "Net sunku patikėti, kad vaikai savo daktariukės niekada daugiau nebepamatys. Mano sūnums, kol jie užaugo, ji tikrai buvo kaip rūpestinga, atidi, miela, jautri mama. Žinau, kad daugybė jos buvusių pacientų, užaugę ir sukūrę šeimas, savo vaikus taikėsi tik pas šią gydytoją užregistruoti. Ir aš ja labai pasitikiu. Anūkų sulaukusi, pas ją būčiau vedusi", -liūdnai kalbėjo trijų vaikų mama Danutė Černiuvienė.

Kauno Raudonojo Kryžiaus klinikinės ligoninės direktoriaus Kęstučio Mazurkevičiaus teigimu, įvykis, pasiglemžęs dvi gyvybes, - tragedija ne tik žuvusiųjų artimiesiems, bet ir visai medikų bendruomenei, Kauno visuomenei.

"Mūsų ligoninės skyriaus vedėjas Rimgaudas Žukas, galima sakyti, buvo tarsi jungiančioji grandis ne tik tarp pacientų bei medikų, bet ir pačiame ligoninės kolektyve, kuris pastaraisiais metais purtomas visokių permainų bei abejonių dėl ateities. Jis labai mylėjo savo darbą, savo ligonius. Atvažiuodavo pas juos dažnai ir nedarbo metu, nes jam rūpėdavo, kaip po operacijos jaučiasi žmogus, ar jam ko netrūksta. Galima drąsiai teigti, kad Žukas buvo tarsi žmogiškumo etalonas, labai aukštai išsikėlęs to bendravimo kartelę. Savo pavyzdžiu kitus skatinęs siekti tokio lygmens. Tai - labai skaudi netektis",- kalbėjo K. Mazurkevičius.

Atgal