VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

10 30. Svarbus liudytojas Smolensko katastrofos byloje rastas negyvas

Svarbus liudytojas Lenkijos prezidento Lecho Kačynskio (Lech Kaczynski) lėktuvo Tu-154 katastrofos byloje rastas negyvas savo namuose prie Varšuvos. Tai pranešė Lenkijos radijas, remdamasis oficialiu Varšuvos apygardos prokuratūros atstovu.

Lėktuvo Jak-40 bortinžinieriaus 42 metų Remigiušo Musio (Remigiusz Mus) lavoną namo rūsyje šeštadienį vėlai vakare surado jo žmona. Anot prokuratūros atstovo, mirties aplinkybės leidžia daryti išvadą, kad vyras pasikorė.

R. Musis skrido lėktuvu Jak-40, nusileidusiu Smolenske prieš pat prezidento lainerio katastrofą, ir teigė girdėjęs oro uosto dispečerio ir Tu-154 įgulos pokalbius. Pasak jo, Tu-154 lakūnams buvo leista skristi 50 metrų aukštyje, kad jie galėtų priimti sprendimą dėl nusileidimo. O pokalbių stenogramoje buvo kalbama apie 100 metrų aukštį.

Lenkijos prezidento lėktuvas sudužo 2010 metų balandžio 10 d. prie Smolensko leisdamasis. Per katastrofą žuvo visi 96 juo skridę žmonės.

Pagal Rusijos pareigūnų atlikto tyrimo rezultatus, atsakomybė už katastrofą tenka lakūnams, tupdžiusiems lėktuvą sudėtingomis oro sąlygomis. Be to, buvo pažymėta, kad įgulai galėjo daryti spaudimą laineriu skridusi vadovybė. Savo ruožtu Lenkijos pareigūnai viena iš tragedijos priežasčių laiko neteisingus oro uosto antžeminės tarnybos nurodymus.

Atgal