VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

09 14. Prie pragaro vartų

Dr. Ruta Gajauskaitė, kriminologė

Sakoma, kad kelias į Pragarą gerais norais grįstas. Tautos išminties teisingumą patvirtina ir rinkiminės kampanijos dalyvių ne tik pasigyrimai bei pažadai, bet ir neįvykdyti darbai.

Antai, dvi akivaizdžiai susimovusios politinės partijos – socdemai ir konservatoriai – net užsimerkę „trelina“  kiek gero padarė Lietuvai ir kiek dar padarys! Bet rinkėjai žino, kiek gero padarė Lietuvai ir kiek dar padarys. Ir trečią kartą ant to paties grėblio nelinkę lipti, todėl kuriami visokiausių koalicijų planai, kombinacijos ir deriniai, tačiau vis pro šalį ir pro šalį.

Žodžiu ar ratuku, ar eilute, bet socdemai su konservatoriais kartu vistiek girgžda kaip neteptam rate. Tas demokratiškas valdžios kontrolės modelis (pozicija-opozicija) jau LR Aukščiausioje Taryboje buvo tik deklaruojamas, o faktinai – tai atvirai falsifikuojamas.

Prisiminkime.

Dar Sąjūdžiui laimėjus rinkimus, Landsbergis ėmė ir sudarė Vyriausybę iš komunistų ir ne bet kokių - o cekašnikų?!! Socdemų valdymo metu – Kirkilas sudarė bendradarbiavimo sutartį su Kubiliumi (2K). O šiuokart ir be sutarties konservatoriai kontraversiškus įstatymus (
dėl N.Venckienės imuniteto, alkoholio reklamos, narkotikų įteisinimo ir t.t.) priiminėja su socdemais ir liberalais solidariai. Taigi, ar sutarčių padaugėjo, ar balsavimas išryškino tikrąją Seimo sudėtį?

Kas gali paneigti, kad Lietuvoje nėra nei dešinės, nei kairės, nei centro, o tik vieni nedesovietizuoti komunistai su savo parankiniais kagėbistais, persikrikštiję ir dirbtinai susiskaldę  į įvairiais pavadinimais partijas?

Tiesa, buvo ir tikrų pilietinės visuomenės organizacijų – Sąjūdis, Politkalinių ir tremtinių sąjunga, LLL, Žalieji, atsigaudinėjo demokratai bei krikdemai. Tačiau juos kaipmat „neutralizavo“, suskaldė bei „padubliavo“. Ir toliau nedesovietizuotieji buvę ir niekur nepražuvę 20 metų nevaržomai alina Lietuvą. Suprichvatizavo, išparceliavo, nuinvesticino ir nuorientavo.

Rezultate turime 1 200 milijonierių, 80proc.  skurstančių tautiečių, o iš jų – trečdalis ir žemiau skurdo ribų vegetuojančių pensininkų – daugiausia invalidų. Šeimas nuo bado gelbėja emigrantai, užsieniuose uždarbiaudami. O kas tokių darbštuolių neturi šeimoje – žudosi, kad nemirti nuo bado kančios. Ar tik per krizės metus savižudžių nepadvigubėjo?

Žodžiu – totalus Tautos genocidas.

Ką išmoko komunistai iš okupantų, tą jau išmoko ir tvirtai su 10  kartų didesniu uolumu plėšia visus ir didina savo turtus. O varguoliams vis žada gražų rytojų! Tai, kai įstosim į ES, tai, kai krizė pasibaigs, tai, kai naują AE pastatys 2020 metais !

Tiesa, badu marinamų pensininkų jau kauleliai bus išbalę, nes niekas neskubėjo jiems nei Konstitucinio teismo priteistų nacionalizuotų pensijų gražinti, nei krizinių sumažinimų kompensuoti. Atvirkščiai, žada dar vieną pensijų reformą su visų priedų ir  dublių eliminavimu. Žodžiu dar vienas skūros nulupimas.

Tikimąsi, kad senukai jau į kapus nusinešė 1995 metų Pensijų įstatymo „patobulinimus“, tai naujajai pensininkų kartai jau paruoštas antras pensijinis siurprizas. Ir priims jį konservatoriai paskutinę savo kadencijos dieną (kaip kad padarė 1995 metais socdemai), o naujai išrinktas Seimas dievagosis, kad ne jis kaltas ir įstatymą ilgai taisys, kol numirs ir ši apgrobtų pensininkų karta.

Jei taip suskaičiuoti, kiek žadėjo-patiešijo, bet neįvykdę-negriešijo, tai ir turėsime ilgut ilgiausią kelią į Pragarą gerias norais grįstą...1 neįvykdytas – gal atsitiktinumas, 2 – sutapimas, o jau 3 – tai sistema! O  sistema pati nesikeičia – ją reikia keisti.

Lietuvos biudžeto suma būna žinoma – tai daugiau ar mažiau, bet pakankama visus vargus palengvinti, jei Vyriausybės prioritetai būtų žmonių naudai, o ne milijonierių.

Va, ko neviešiname – tai ES pagalbos apimčių. O ji ženkli, jau gavome 34 milijardus pagalbos! Bet ar pagerėjo žmonių gyvenimas?

Na, ne...

Tai kur prapuolė pinigai?!!

Sakykime, kad ir skaudžiausia tema – šildymas. Juk namų renovacija sutaupo 50proc.  šilumos, o tai reiškia ir pinigų energijai pagaminti reikia per pusę mažiau, ir „ivano vamzdis“ perpus mažiau prarytų! Tai ne, iš ES skirtų pinigų renovacijai ir Kubiliaus gražių pažadų išėjo šnipštas... Kažin, ar nors 1proc.  įvykdytas? O kur pinigai dingo ir ne tik ES, bet ir iš mūsų kišenių…

Po krizės Islandija perdavė teisman visą Vyriausybę už panašų pinigų „pradanginimą“. Kinija už nukorumpuotą 1 milijoną – baudė mirtimi! Tuo tarpu Lietuvoje –„krizinis“ premjeras balotiruojasi į kitą Seimo kadenciją ir giriasi, kad suvaldė „krizę“, praskolinęs Lietuvą net vaikaičiams?!!

Jaunimas emigravo duoneliauti – pusė kaimų ištuštėjo – 40-50-čiai mirčių tenka 2-3 gimstančių naujagimių. Senukai prie sumažintų pensijų prisiduria uogom, grybais ir rugštynėmis, o invalidai – nusižudė. Tai Tauta „suvaldė“ krizę bėgimu iš Lietuvos, „miško pašalpa“, savižudybėmis... Argi tokiai Vyriausybei nederėtų baudžiamoji atsakomybė?

Juo labiau, kai už renovacijos lėšas nuspręsta nupirkti pabrangintai 3 sraigtasparnius už 150 milijonų. Kai tuo tarpu specialistai teigia, kad Lietuva turi jų pakankamai ir  garantuotai skraidančių iki 2026 metų, be to dar ir pigesnių – už 5 sumokėta 75 milijonai?!!

Argi neakivaizdus ES pinigų plovimas, vietoj pensijų atstatymo badmyriaujantiems pensininkams? O apie Vyriausybės baudžiamąją atsakomybę jau net nekalbant...Dar blogesnė padėtis su ES lėšų, skirtų keliams, įsisavinimu. Ir renovacijai, ir keliams lėšų neįsisavinimas, tai ne tik skurdas, bet ir dar darbo vietų praradimas bei bedarbių ir emigrantų gretų didėjimas!

Taip kad lazda turi du galus ir abu skaudžiai muša vieną ir tą patį, o būtent, muša tik tautiečius! O atėjusius prie Seimo pasiaiškinti „naktinių sprendimų“ teisingumo – valdžia pavaišino juos guminėm lazdom bei kulkom, o, kad sumušti neliūdėtų – policininkai „sirtakį“ dar sušoko! Kadangi nusimatė ir ateity daugokai nepalankių Tautai sprendimų, Vyriausybė nepagailėjo  milijono litų ir nusipirko vandens patranką ant ratų.

Tačiau ne visa pagalba praleidžiama „pro pirštus“ – yra ir tokia, kuri ne tik lieka delne, bet dar ir padvigubinama iš biudžeto!

Tikriausiai norite sužinoti, kur čia Vyriausybės tokie prioritetai?

Ogi homoseksualizmo parėmimo ir plėtojimo srity!

Antai, ES skirtų  12 milijonų Lietuvos gėjams V.Blinkevičiūtė padvigubino, o invalidams skirtus 24 milijonus – grąžino atgal... Maža to, buvęs premjeras G.Kirkilas savo patvirtintai „Antidiskriminacinei programai“ įdiegti, išskyrė 1 milijoną litų. O A.Kubilius šią sumą padidino iki 8 milijonų!

Tai štai kur mūsų Vyriausybės prioritetai!

Pensininkams sumažintų pensijų konpensuoti net nežada!

Mamas už padidintas pašalpas – po teismus užtąsė!!

Invalidų integracijai 24 milijonus – grąžino ES!

O va gėjai – ir dvigubus pyragus gavo, ir jų gynimo programai 8 kartus didesnes subsidijas A.Kubilius išskyrė! Ar konservatorių lyderis jau liberalu tapo, ar kokį slaptą susitarimą sudarė, ar persiorientavo?

Maža to.

Seime 72-73 seimūnai, balsavę prieš Klonio šturmo svarstymą ir atėmę N.Venckienei imunitetą, ar tik nepasekė A.Kubiliaus pėdomis? Juk svarstydami D.Kedžio 56 pareiškimus lyg ir buvo teisingus faktus nustatę, kad prokurorai nekvalifikuotai, nekompetentingai ir aplaidžiai vilkino bylą?

Tai kaip dabar įvertinti Seimo 2 balsavimus, kai Visuomeninė komisija, ištyrusi „Klonio šturmą“, nustatė net 10 Konstitucijos pažeidimų?!! Pagal kompetentingos komisijos nustatytus tiek Konstitucijos, tiek Lietuvos bei Tarptautinių įstatymų pažeidimus, kaltieji turėtų atsakyti baudžiamąja tvarka, o tuo tarpu Seimas – atvirkščiai – atima teisėjai N. Venckienei imunitetą! Ir šitie seimūnai dar spardosi prie Pragaro vartų, nenori eiti velniop, bei tikisi per rinkimus vėl patekti į Dangų, t.y. į Seimą?

Nieko nebus, tegul net nesapnuoja tie 51proc.  persiorientavusių seimūnų patekti atgal į Seimą – juk tyrimai parodė, kad 90proc.  Lietuvos piliečių už D.Kedį, kurį išreitingavo antruoju po Prezidentės!

Maža to, kad balsavusieji jau jau ant Pragaro slenksčio, bet vis dar planuoja, kas, su kuo ir kodėl jungsis, bendradarbiaus ir ant ko visas savo „šyškas“ mėtys. Žodžiu, atvirai per TV ekranus žada rasti naujus priešus, su kuriais aršiai kovos, bet ne senas bėdas suskaičiavę surokuos, surokavę – likviduos. Ne, tikrai nežada taip padaryti, nes nėra pinigų!

Pinigų nėra, bet AE statys! Už pasiskolintus. Nors yra Lietuvoje Žemaitijos terminiai vandenys, kurių užtektų 100 metų ir dykai! Dar ir ES padėtų tuos vandenis įsisavinti. Bet čia nėra „navaro“, todėl – neapsimoka.

Pinigų nėra normalioms pensijoms ir nacionalizuotų pensijų kompensacijoms. Bet Vyriausybė rūpinsis „jungtimis“ į Vakarus. Irgi už pasiskolintus. Nors Lietuvoje yra išradėjų ir jau įregistruotų šiluminių mašinų išradimų, kurios gali imti šilumą tiesiog iš oro, ją koncentruoti ir atiduoti žmonėms! Ir šios mašinos be jokių jungčių gali būti ir stacionarinės, ir mobilios, o svarbiausia, tiekti šilumą, šaltį ar elektrą – be jokio kuro!

Bet be“ivano vamzdžio“ Lietuvos nedesovietizuotieji buvę ir nepražuvę komunistai ir kagėbistai (t.y. okupanto pakalikai ir išdavikai) negali apsieiti. Todėl jie statys ir statys, ir ne tik biudžetą tuštins, bet skolų skolas su 10proc.  palūkanų mūsų vaikams ir vaikaičiams darys!

Argi šitokios užmačios nevertos Pragaro? Ir dar su dvigubom pakūrom? O svarbiausia, kad per rinkimus mes, rinkėjai, ir galime juos ne tik pasiųsti velniop, bet ir paslaugiai Pragaro vartus atidaryti bei pagal Islandijos pavyzdį juos įteisiamųjų suolą pasodinti...

Atgal