VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

07 30. Lenkijoje šėlusios audros padarė daug žalos

Sekmadienį Lenkijoje šėlusios audros niokojo pastatus, vartė medžius, traukė elektros perdavimo linijas. Viesulas Mozūrijos ežeruose apvertė devynias jachtas, keturios iš jų nuskendo, gelbėtojai ištraukė iš vandens 30 žmonių.

Kaip informavo žurnalistus Administracijos ministerijos atstovas spaudai Artūras Koziolekas (Artur Koziolek), Mazovijos, Varmijos-Mozūrų, Palenkės ir Kujavijos-Pamario vaivadijų tarnybos teikia pagalbą nuo stichijos nukentėjusiems gyventojams, šalina audrų šėlsmo padarinius, skaičiuoja nuostolius.

Pasak Valstybinės priešgaisrinė tarnybos atstovo spaudai Pavelo Frončako (Pawel Frątczak), sekmadienį Lenkijos ugniagesiai apie tūkstantį kartų vyko pagal iškvietimus.

Rengėjai atšaukė sekmadienį vakare Mrongove turėjusį įvykti kantri muzikos koncertą, kadangi smarki audra sugriovė sceną, sugadino apšvietimo ir garso įrangą.

Du vaikai buvo sužeisti Elko mieste, kai juos užgriuvo vėtros išverstas medis, jie nugabenti į ligoninę.

Su Lietuva besiribojančioje Palenkės vaivadijoje gyventojai ugniagesių pagalbos šaukėsi 150 kartų. Stichija smarkiai šėlo Augustavo, Seinų ir Suvalkų apylinkėse.

Šventojo Kryžiaus vaivadijos Turnaveco vietovėje žaibas trenkė į keturis lauke dirbusius vyrus. Jie nudegė ir buvo nugabenti į ligoninę. 

Atgal