VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

07 30. Tadžikistanas užblokavo britų ir rusų tinklalapius

Tadžikistano vyriausybė užblokavo Didžiosios Britanijos radijo ir televizijos transliacijos korporacijos (BBC) ir Rusijos televizijos "Vesti" interneto tinklalapius, pirmadienį informavo vietos interneto tiekėjai.

"Tokį sprendimą priėmė vyriausybės komunikacijos tarnyba", - teigė interneto tiekėjo atstovas.

Pasak Tadžikistano interneto vartotojų, priėjimas prie "Vesti" ir BBC portalų užblokuotas nuo liepos 29 dienos. Praėjusią savaitę buvo pranešta, kad valdžia užblokavo prisijungimą prie vaizdo įrašų portalo "YouTube".

Ekspertai teigia, kad tai susiję su konfliktu šalies rytinėje Kalnų Badachšano autonominėje srityje. Netoli Chorogo miesto liepos 24 dieną buvo surengta speciali operacija prieš kovotojus, kurie, kaip manoma, yra atsakingi už aukšto rango Tadžikistano saugumo pareigūno Abdulo Nazarovo nužudymą. Per susirėmimus žuvo mažiausiai devyni kariai ir dar 25 buvo sužeisti. Buvo nukauta mažiausiai 30 kovotojų.

Valdžia neigia pranešimus apie nukentėjusius civilius, tačiau opozicijos žiniasklaida skelbė, kad aukų, tarp kurių - saugumo pareigūnai ir civiliai, yra 200.

Manoma, kad valdžios pasipiktinimą sukėlė gyventojai, sostinėje Choroge liepos 23 dieną surengę protestą, kuriuo buvo reikalaujama nutraukti operaciją kalnuotame regione ir atstatyti transporto infrastruktūrą. Protesto vaizdo įrašas buvo paskelbtas "YouTube" svetainėje. 

Atgal