VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

07 25. Gariūnuose atsirado sukčių, apsimetančių mokesčių inspektoriais

Gariūnuose atsirado sukčių, apsimetančių mokesčių inspektoriais.

Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Vilniaus AVMI) informuoja sulaukianti pranešimų iš turgavietėse prekiaujančių verslininkų, kad mokesčių inspektoriais prisistatantys "veikėjai" reikalauja suteikti įvairios informacijos apie jų plėtojamą verslą bei siūlo įvairias nelegalias paslaugas. 

Mokesčių inspekciją pasiekė informacija, kad po Gariūnų turgavietę (ir kitas prekybos vietas) vaikščiojantys neva mokesčių inspektoriai prašo suteikti konfidencialią informaciją apie žmonių verslą, taip pat siūlo už tam tikrą mokestį "išspręsti klausimus su VMI dėl kasos aparatų nenaudojimo".

Vilniaus AVMI viršininkas Marius Žemgulis primena verslininkams, kad Mokesčių inspekcijos specialistai privalo jiems parodyti savo tarnybinius pažymėjimus.

"Tikrintojai prekeivius turgavietėse dabar dažniausiai tikrina pagal kontrolinius klausimynus, tačiau pasitaiko ir išimčių. Vienaip ar kitaip, prekeiviai nėra klausinėjami apie apyvartas, antkainius ar reikalaujama kitos informacijos, kurią Mokesčių inspekcija gali patikrinti savarankiškai", - perspėja Vilniaus AVMI vadovas, primindamas, kad išimtis dėl kasos aparatų nenaudojimo, siekiant išvengti piktnaudžiavimo, priima ne vienas inspektorius, o sudaryta komisija. 

Atgal