VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

03 22. Įtariamas Prancūzijos teroristas nori "mirti su ginklais rankose"

Pasak Prancūzijos vidaus reikalų ministro Klodo Geano (Claude Gueant), bute Tulūzoje užsibarikadavęs įtariamas teroristas pareigūnams sakė, kad nori mirti "su ginklais rankose", praneša BBC.

Policijos pareigūnai jau antrą dieną yra apsupę pastatą, kuriame užsibarikadavęs, kaip įtariama, per tris išpuolius septynis žmones nužudęs 23-ejų Mohamedas Merahas (Mohammed Merah). K. Geanas sakė, kad pareigūnai per naktį neužmezgė ryšio su įtariamuoju ir nėra įsitikinę, kad jis dar gyvas.

Naktį pareigūnai reguliariai sprogdino užtaisus, norėdami M. Merahą įbauginti. Po pirmųjų sprogimų Tulūzos vicemeras sakė vietos žiniasklaidai, kad baigėsi derybos ir prasidėjo puolimas. Tačiau šaltiniai Prancūzijos vidaus reikalų ministerijoje vėliau teigė, kad pareigūnai pradėjo operaciją ir sprogimais bandė daryti jam spaudimą. Policija derasi su M. Merahu, bet jiems nepavyko jo įtikinti pasiduoti.

Kovos su terorizmu vadas Fransua Molinas (Francois Molins) sakė: "Jis paaiškino, kad neketina nusižudyti, jis neturi kankinio sielos ir nori žudyti, bet pats likti gyvas". Tačiau vidaus reikalų ministras sakė, kad M. Merahas užsiminė, jog nori "mirti su ginklais rankose".

Anot BBC reporterio, gali būti, kad pareigūnai neskuba pulti, nes dar tikisi įtariamąjį sučiupti taikiai arba baiminasi dėl didelio jo turimų ginklų kiekio.

Trečiadienį vakare prie apsupto daugiabučio buvo išjungtas gatvių apšvietimas. Žmonės buvo evakuoti iš penkiaaukščio daugiabučio ir aplinkinių pastatų.

Pareigūnai mieste ieško M. Meraho bendrininkų ir jau sulaikė kelis jo šeimos narius.

Atgal