VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

12 27. Įkalčiais virtę mokykliniai kompiuteriai Kauno regione tapo kalėdinėmis dovanomis

Eleonora Bukienė

Antrąją Šv. Kalėdų dieną, pirmadienį, netikėtų svečių su dovanomis sulaukė Kauno vaikų gerovės centro "Pastogė", Vilijampolės socialinės globos namų globotiniai bei Vilkijos neįgaliųjų sąjungos atstovai. Bendrų Kauno apskrities policijos darbuotojų ir neseniai Švedijos ambasadoje rezidavusio Šiaurės šalių policijos ryšių karininko Larso Norbergo pastangomis, kauniečiai pareigūnai ir rėmėjai (tarp jų - ir architektas, grupės "Antis" solistas Algirdas Kaušpėdas) rado galimybę dovanomis paversti vienoje užsienio mokykloje tarnavusius kompiuterius, kurie buvo nusikaltėlių pavogti ir atgabenti į Lietuvą.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos pareigūnai, daugiau nei prieš metus, pagal ilgalaikį tarptautinį tyrimą, pas įtariamąjį viename iš nuosavų namų Kaune per kratą rado keliasdešimt naudotų nešiojamųjų kompiuterių su užrašu "STENVILLE SKOLEĖ.

Pareigūnai nustatė, kad kompiuteriai buvo pavogti Danijoje, iš vietos mokyklos. Kadangi danai atsisakė susigrąžinti kompiuterius, nes jau buvo nusipirkę naujus, sutarta rastuosius kompiuterius padovanoti Lietuvos vaikų globos namų auklėtiniams ir neįgaliesiems.

Tiesa, tuose kompiuteriuose, kaip teigia policijos atstovė Simona Banėnienė, trūko svarbių komponentų bet šią problemą išsprendė Kauno apskrities policijos komisariato kriminalistai. Kartu su rėmėjais jie įdiegė trūkstamus komponentus, kad kompiuteriai vėl būtų tinkami naudoti.

Tęsiant gražią kalėdinę policijos iniciatyvą, likę kompiuteriai iki Trijų Karalių šventės pasieks Dainavos, Vilijampolės, Šilainių, Aleksoto mokymo įstaigų bendruomenių savanorius, dirbančius su socialinės rizikos šeimų vaikais bei neįgaliaisiais.

Atgal