VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

11.13.Irane žemės drebėjimo aukų skaičius išaugo iki 164 žmonių

Sekmadienio vakarą Irano ir Irako pasienyje įvykusio žemės drebėjimo aukų skaičius išaugo iki 164 žmonių, o nukentėjusiųjų - iki 1683. Tai pirmadienį pranešė naujienų agentūra "Fars".

Krizės centro duomenimis, stipriausią smūgį stichija smogė Kermanšaho ir Ilamo provincijoms Irano vakaruose. Kaip tik ten užfiksuota daugiausia aukų ir didžiausi sugriovimai.
Irano prezidentas Hasanas Rouhanis (Hassan Rouhani) davė nurodymą suteikti nukentėjusiesiems visą reikiamą pagalbą. Raudonojo Pusmėnulio skyrius pradėjo paieškų ir gelbėjimo operacijas nelaimės zonoje, ten nusiųsta papildomų gelbėtojų būrių. Nukentėjusiuose rajonuose atidaryta lauko ligoninių, žmonės aprūpinami reikiamais produktais, šiltais daiktais ir degalais.
Strateginiai objektai, taip pat naftos ir dujų pramonės infrastruktūra, nenukentėjo. Kaip praneša Irano žiniasklaida, provincijų oro uostai dirba įprastu režimu. Jau parengta daugiau kaip 20 karinių sraigtasparnių, kurie gabens nukentėjusiuosius į Teheraną.
Vietos gyventojai, palikę savo namus, lieka lauke, bijodami pakartotinių požeminių smūgių.
Kaip pranešė Europos-Viduržemio jūros seismologijos centras, žemės drebėjimo epicentras buvo už 32 kilometrų į šiaurę nuo Sarpol e Zahabo miesto Irane ir už 100 kilometrų į pietryčius nuo Suleimanijos miesto Irake, o židinys - 10 kilometrų gylyje.

Atgal