VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kriminalai, nelaimės

08 02. Išgelbėtas nužudytos palestinietės kūdikis

Per Izraelio antpuolį liepos 25-ąją Deir al-Balah mieste ( 10 kilometrų į vakarus nuo Gazos) buvo mirtinai sužalota nėščia  moteris. Bet jos kūdikiui  gydytojai spėjo padėti ateiti į pasaulį. Jie patys  tai laiko stebuklu.

Mergaitė gimė atlikus Cezario pjūvio operaciją. Gydytojų nuomone, ji turi 50 procentų šansų išgyventi. Apie tą tragišką ir kartu stebuklingą įvykį pranešė BBC ir AL Jazeera kanalai. Portalai anglų ir vokiečių kalba mirga pranešimais apie „stebuklingą mergytę“, gausu vaizdo įrašų anglų kalba.

„Esu įširdęs ir man labai liūdna“, – kalbėjo palestinietis gydytojas Fadi Al-Khrote BBC laidoje. – Mane apėmęs toks jausmas, kad tas kūdikis – mano.“

Į dviaukštį gyvenamąjį namą, kuriame gyveno keturios šeimos (viso – penki vaikai), antrą valandą nakties be perspėjimo smogė kelios  bombos. Nėščia moteris buvo mirtinai sužalota.

 Fadi Al-Khrote, vienas iš moterį operavusių gydytojų, pasakė, jog operacija buvo baigta praėjus dešimčiai minučių nuo gimdyvės klinikinės mirties. Jo nuomone, šansų, kad mergytė gims gyva, buvo nedaug, nes pasaulinė  praktika rodo, jog negimęs kūdikis po motinos mirties išgyvena ne ilgiau kaip penkias minutes.  Bet vis dėlto buvo ryžtasi operacijai.

Dviem savaitėmis per anksti gimęs kūdikis laikomas inkubatoriuje. Klausydami ritmingo širdies monitoriaus, prijungto prie kūdikio krūtinės, pypsėjimo, gydytojai su nerimu stebi ekrane mirgančias linijas.

Nužudytosios giminės dukrelę  pavadino jos motinos vardu  – Šarna.  Mergytė  ir savo tėvo niekada neišvys – jis taip pat žuvo per bombardavimą.

Fadi Al-Khrote įsitikinęs,  jog mergytė išgyvens, „nes ji – palestiniete.“

Nužudytosios giminaitis Maha Šeichas Ali, pats per stebuklą likęs gyvas, tarė: „Tas kūdikis yra dovana. Ji yra pirmoji anūkėlė giminėje, bet nei ji, nei mes tol neturėsime ramybės, kol nesibaigs Izraelio invazija.“

Pagal užsienio spaudą parengė Irena Tumavičiūtė

Atgal