VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kelionės

11.06. Krašto apsaugos ministras dalyvaus Šiaurės ir Baltijos šalių gynybos ministrų susitikime

Lapkričio 6 d. Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis ir viceministras Edvinas Kerza išvyksta į Šiaurės–Baltijos šalių gynybos ministrų ir Šiaurės grupės šalių susitikimą Helsinkyje. Susitikimuose ketinama aptarti saugumo situaciją regione, apsikeisti informacija ir įžvalgomis apie grėsmes ir galimas bendras priemones joms atremti.

Susitikimuos bus diskutuojama apie šalių dalyvavimą tarptautinėse misijose ir operacijose, NATO ir ES bendradarbiavimą stiprinant šalių saugumą, taip pat numatoma aptarti ir Europos Sąjungos formate inicijuojamą Struktūrinį gynybos bendradarbiavimą (PESCO). 

 Ministras R. Karoblis dalyvaus ir susitikimo paraštėse numatytuose dvišaliuose susitikimuose.

 Viceministras E. Kerza dalyvaus dvišaliame susitikime su Suomijos gynybos ministerijos nuolatiniu sekretoriumi Jukka Juusti ir aptars Lietuvos iniciatyvą stiprinti kibernetinės gynybos sritį Europos Sąjungoje.

 Tradiciškai Šiaurės ir Baltijos šalių gynybos ministrų susitikimuose dalyvauja Danijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos gynybos ministrai bei Islandijos užsienio reikalų ministerijos Gynybos departamento vadovas. Šiaurės grupės gynybos ministrų susitikime papildomai dalyvauja Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Nyderlandų ir Vokietijos atstovai.

Šiemet į lapkričio 6-7 d. vykstantį Šiaurės–Baltijos šalių gynybos ministrų ir Šiaurės grupės šalių susitikimą Helsinkyje ketina atvykti Jungtinių Amerikos Valstijų gynybos sekretorius James Mattis. Jis su pirmuoju oficialiu vizitu Lietuvoje lankėsi š.m. gegužės 10 d.

Atgal