VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kelionės

09.26. Tauragėje išlydimi pratybas baigę Portugalijos kariuomenės kariai

Antradienį bus išlydimi Portugalijos kariuomenės rotacinių pajėgtų kontingento kariai, kurie nuo birželio kartu treniravosi su Tauragėje dislokuoto Lietuvos didžiojo kunigaikščio Kęstučio motorizuotojo pėstininkų bataliono kairiais. Pasak Krašto apsaugos ministerijos, tai buvo jau trečias kartas, kai Portugalija atsiuntė savo karius keturių mėnesių pratybų laikotarpiui į Lietuvą. 

Šį portugalų kontingentą sudaro apie 100 karių iš 14-ojo pėstininkų pulko, dislokuoto Viseu mieste, Portugalijoje. Į Lietuvą jie atvyko po budėjimo NATO greitojo reagavimo pajėgose. 
Kariai į Lietuvą atvyko su savo kovine technika - šarvuočiais „Pandur II" bei kita ginkluote ir dalyvavo įvairiose pratybose - tokiose kaip didžiausios tarptautinės pratybos Lietuvoje „Geležinis vilkas 2017", dvi savaites vykusios pietų, vidurio ir rytinėje Lietuvos dalyje, taip pat lauko taktinėse pratybose „Tauragė 2017" ir kt. 
Portugalijos karius Tauragėje aplankė ir Lietuvoje rugpjūčio pabaigoje viešėjęs Portugalijos prezidentas Marselas Rebelas du Sousa (Marcelo Rebelo de Sousa), lydimas Portugalijos gynybos ministrų ir kariuomenės vadų. 
Nuo 2014 metų pavasario stiprinant NATO sutartas atgrasymo priemones Baltijos regione Lietuvoje yra dislokuojami rotuojamos JAV sausumos pajėgų kuopos kariai, taip pat po kelis mėnesius mūsų šalyje treniravosi Belgijos, Čekijos, Danijos, Lenkijos, Liuksemburgo, Portugalijos, Vengrijos ir Vokietijos karių kuopos.

Atgal