VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kelionės

09.06. Egipte vėl sparčiai daugėja turistų

Nepaisant pasikartojančių išpuolių, turistai būriais grįžta į Egiptą, praneša agentūra „Reuters".

Vyriausybės šaltinių duomenimis, lankytojų skaičius Egipte per pirmuosius septynis metų mėnesius augo 54 proc. iki 4,3 mln. Toks didelis augimas pirmiausiai siejamas su turistais iš Vokietijos ir Ukrainos. Turizmo pajamos, lyginant su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, didėjo net 170 proc. iki 3,5 mlrd. dolerių. 75 proc. atostogautojų atvyko iš Europos, 20 proc. - iš arabų šalių.
Egipto ekonomika yra smarkiai priklausoma nuo turizmo. Po sukilimo prieš tuometinį prezidentą Hosnį Mubaraką (Husni Mubarak) 2011 metais ir po to vykusių politinių neramumų užsienio lankytojų skaičius Egipte smarkiai smuko. Prieš revoliuciją 2010-aisiais šalis dar skaičiavo 14,7 mln. lankytojų, o 2016-aisiais - tik 4,5 mln.
Šiais metais Egiptas vėl tikisi sulaukti 8 mln. turistų. Šalis, kur vis pasitaiko islamistų išpuolių, investuoja į saugumą.
Anksčiau didelę turistų dalį Egipte sudarė rusai. Tačiau Rusija atsisakė skrydžių, kai prieš dvejus metus virš Sinajaus pusiasalio spėjamai dėl bombos sudužo rusų lėktuvas su 224 žmonėmis.

Atgal