VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kelionės

05.13. Per vasaros atostogas šalies moksleivių lauks gausybė užsiėmimų ir mokomųjų programų

Švietimo ir mokslo ministerija kviečia švietimo ir kultūros įstaigas įsitraukti į iniciatyvą „Atverk duris vasarai“ ir suteikti visiems mokyklinio amžiaus vaikams galimybę prasmingai leisti atostogas. Bendruomenės centrai, bibliotekos, neformaliojo vaikų švietimo įstaigos, mokyklos, muziejai ir kitos organizacijos kviečiamos vasarą priimti atostogaujančius moksleivius ir pasiūlyti jiems užsiėmimų.

„Kviečiu kuo aktyviau įsitraukti į šią iniciatyvą, suteikti galimybę Lietuvos moksleiviams, ir ypač iš socialiai jautrių šeimų, įdomiai, aktyviai ir prasmingai praleisti vasaros atostogas“, –  sako švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė.

Prie iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ gali prisidėti tos įstaigos, kurios turi saugią erdvę, pritaikytą vaikų užsiėmimams. Suaugusieji kviečiami tapti vaikų vadovais ir rengti mokomąsias veiklas: sporto varžybas, protų mūšius, kūrybines dirbtuves, knygų skaitymo popietes etc.

Veikliausi ir kūrybingiausi užsiėmimų rengėjai bus apdovanoti puikia dovana –  kelione į Estiją.

Norintieji dalyvauti projekte „Atverk duris vasarai“ iki gegužės 31 d. turi užpildyti paraišką Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro interneto svetainėje.

Kad būtų lengviau surasti artimiausius užsiėmimus, užregistruotos erdvės ir organizuojami renginiai bus pavaizduoti žemėlapyje.
Akcija „Atverk duris vasarai“ organizuojama antrus metus.

Pernai akcijoje dalyvavo daugiau kaip 160 įstaigų, ypač aktyviai įsitraukė profesinio mokymo centrai. Daugiausia užsiėmimų mokiniams buvo organizuojama Kėdainių rajone. Pavyzdžiui, Kėdainių kultūros centras mokė bandelių kepimo ant laužo subtilybių, Kėdainių vaikų globos namų „Saulutė“ vaikų dienos centras siūlė įvairius teminius literatūros, geografijos užsiėmimus.

Visoje Lietuvoje populiarūs buvo dailės užsiėmimai, krepšinis, futbolas, susitikimai su rašytojais, knygų pristatymai, ekskursijos po apylinkes.

Atgal