VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kelionės

12 18. Kaune vyko kasmetinis Lietuvos esperantininkų susirinkimas

Ona Striškienė, Paįstrys, Panevėžio rajonas

Gruodžio 12 d. kartu su Panevėžio miesto ir rajono esperantininkais vykau į kasmetinį Lietuvos esperantininkų susirinkimą. Jis vyko Vytauto g. Nr. 42, Kaune. Pirmiausia pildėme dalyvio anketas. Buvo galimybė registruotis į pasaulinį esperantininkų kongresą „LEA-101“, kuris vyks Slovakijoje. Taipogi į Baltijos esperantininkų dienas „BET-52“, vyksiančias 2016 m. vasarą Birštone. Buvo prekiaujama knygomis esperanto kalba.

Pasveikinta panevėžietė esperantininkė Donata Manionienė.Onos Striškienės foto

Susirinkime metinę ataskaitą padarė Lietuvos esperantininkųsąjungos valdybos pirmininkas Povilas Jegorovas. Kalbėjo apie nuveiktus darbus. Priminė, jog tarptautinės esperanto kalbos ištakos yra Lietuvoje, nes jos pagrindų kūrėjas Liudvikas Zamenhofas yra gyvenęs Lietuvoje ir čia pabaigęs rašyti pirmąjį tarptautinės esperanto kalbos vadovėlį. Jis yra vienas žymiausių pasaulio litvakų. Kalbėjo valdybos nariai: Lietuvos žurnalistų sąjungos esperantininkų klubo pirmininkas Audrys Antanaitis, Zenonas Eimutis Sabalys, Algimantas Pilipavičius ir kiti.

Buvo pagerbti ir pasveikinti esperantininkai jubiliatai. Jiems įteikti sveikinimo raštai, gėlės.

Panevėžietė esperantininkė Ona Striškienė Kaune prie eglės

Pertraukos metu bendrai pietauta. Buvo galimybė dar suspėti ir aplankyti Rotušės aikštę, mugę, eglutę, Kauno katedrą ar kitas pasirinktas vietas.

Po pietų pertraukos vyko renginys „Zamenhofo dienos – 2015“. Rengino „Zamenhofo dienos – 2015“ metu kalbėjo Mažosios Lietuvos tyrėjas, žurnalistas, inžinierius, esperantininkas Vytautas Šilas. Buvo pasakota apie pirmąjį Lietuvos esperantininką Aleksandrą Dambrauska (Adomą Jakštą), jo 155-ųjų gimimo metinių proga.

Po to įvyko koncertas, kurio klausytasi su susidomėjimu ir susikaupimu.

Atgal