VALSTYBĖS LAIKRAŠTIS. ĮSTEIGĖ DR. J.BASANAVIČIUS 1917 M. VASARIO 28 D..

Kelionės

11 03. Europos Parlamentas sustiprino organizuotų keliautojų apsaugą

EP nariai atnaujino organizuotų kelionių taisykles. Nesvarbu, ar organizuota kelionė įsigyjama biure, ar internetu, keliautojams bus suteikta vienoda apsauga. Turistai turės daugiau galimybių nemokamai atšaukti kelionę, o kelionių organizatoriai turės pateikti išsamesnę informaciją apie būsimą kelionę ir už ją atsakingus asmenis.

Organizuota kelione laikomos kartu įsigytos skirtingos paslaugos, pavyzdžiui, skrydžiai, nakvynė ir automobilio nuoma. EP dėka numatyta, kad jei skirtingos kelionės paslaugos įsigyjamos vienu mokėjimu – nesvarbu, internete, biure ar telefonu, tokiam užsakymui galioja tos pačios teisės kaip ir organizuotiems keliautojams.

Prieš parduodamas kelionę, jos organizatorius ar agentas turės paaiškinti klientui, ar tai organizuota kelionė, kokios yra keliautojų teisės ir kas atsakingas už tinkamą kelionės paslaugų vykdymą, taip pat su kuo reikėtų susisiekti iškilus sunkumams. Apytikslis išvykimo ir grįžimo laikas, taip pat papildomos įmokos, rinkliavos ar jų rūšys – tai dalis išankstinės informacijos, kurią EP narių dėka keliautojams privalės pateikti kelionių organizatoriai ar jų agentai.

Europos Parlamentui pavyko įtraukti pirkėjo teisę atšaukti kelionę ir atgauti sumokėtus pinigus, jei organizuotos kelionės kaina pakyla daugiau kaip 8 proc. arba atsiranda nepaprastų aplinkybių, pavyzdžiui, įvyksta stichinė nelaimė arba teroro išpuolis. Jei dėl tokių nenumatytų ir neišvengiamų aplinkybių keliautojams nesudaroma galimybė laiku grįžti namo, kelionės organizatorius turės nemokamai suteikti įsigytos kelionės lygį atitinkančią nakvynę iki trijų parų. Organizatoriai taip pat turės būti apsidraudę savo atsakomybę nemokumo atveju, kad keliautojai galėtų nemokamai grįžti į pradinį tašką ir atgauti pinigus.

Atgal